לאורך העשורים האחרונים מחקרים רבים עסקו בגורמים אשר מנבאים את רמת הרווחיות של ארגונים וחברות. ככלל, חוקרים בוחנים את רמת רווחיותם של חברות תוך שימוש בהיבטים הנוגעים לגורמים פיננסיים, כגון - תשואת הנכסים של הארגון, תשואה על סך ההון המושקע, תשואה על סך כל הנכסים וכיוצא זה. בנוסף, חוקרים בוחנים את רמת הרווחיות של חברות באמצעות רווח הארגון טרם או לאחר ניקוי מס, באמצעות תשואה על רווחים (הפסד), רווח למניה וכדומה (ליפשיץ, 2006; Burja, 2011).
רווחיות הארגון מהווה את יסוד המפתח ליכולת הארגון לשרוד לאורך זמן, ולכן, על רקע החשיבות הרבה של רמת הרווחיות ארגונים, אין מפתיע בכך שחוקרים באקדמיה, כמו גם, בעלי חברות, תאגידים, ארגונים ועסקים מבקשים להתחקות אחר הגורמים אשר מנבאים את רמת הרווחיות של ארגונים. בהקשר זה, מחקרים אמפיריים קודמים מעלים שורה של גורמים אשר עשויים להתקשר לרמת הרווחיות של הארגון, לרבות – איכות כוח האדם, כמות המשאבים של הארגון, השקעות אפקטיביות, יכולת מינוף פיננסי, רמת החובות, אוטונומיה פיננסית, אסטרטגיות פיננסיות של הארגון וכיוצא בזה. במחקר הנוכחי נבקש להתמקד באופן נקודתי בקשר בין מגדר סגל הניהול בארגונים לבין רמת הרווחיות בארגון (Burja, 2011)).
במחקר זה הועלתה השאלה – האם קיים קשר בין פרופורציית הנשים בסגל ההנהלה של ארגונים לבין רמת רווחיותם של ארגונים?. ככלל, במחקר הנוכחי שוער כי שיעור גבוה של נשים בסגל הניהול של חברות יתקשר לרמות גבוהות יותר של רווחיות בקרב חברות.
. תקציר
2. מבוא
4. שיטה
5. תוצאות
6. דיון
7. ביבליוגרפיה