נושא העבודה הוא בחינת מקומם של איגודים מקצועיים בשוק העבודה של היום. הספרות המחקרית מזהה את האיגודים המקצועיים כתוצר מובהק של המהפכה התעשייתית. בין החידושים והשינויים הרבים שהתחוללו בתקופה זו, אחד השינויים המשמעותיים הוא הופעתו של המפעל התעשייתי המודרני שכלל בין היתר שינוי באופן הייצור, שינוי במעמד ותפקיד הפועל וריכוז מספר רב של עובדים במקום אחד. השינוי העצום ביחסי העבודה המודרניים היווה גורם משמעותי ליצירתן של התאגדויות עובדים והגברת העניין הפוליטי בזכויות ומעמד העובד ובסופו של דבר לאיגודי עובדים.
מאז העולם חווה מהפכה נוספת אותה מכנים המהפכה הטכנולוגית או מהפכת המידע. הכלכלה השתנתה ללא היכר: תעשיות שלמות נמחקו או השתנו באופן משמעותי והדגש עבר לכלכלה שמבוססת יותר ויותר על טכנולוגיה, שירותים וידע. במקביל לתהליך זה חל שינוי עצום גם במעמד העובד. בשונה מעולם הישן של עובדי ייצור בפס הייצור הפורדיסטי, שוק העבודה החדש מתאפיין במאפיינים שונים וחדשים: התמקדות בעובד היחיד, חוזים אישיים, עבודה מרחוק או מהבית, מעברי קריירה רבים, היעדר בטחון תעסוקתי לעובדים רבים, מתן מקום לביטוי אישי, גמישות תעסוקתית, העסקה על פי פרויקטים ועוד.
שאלת מחקר
בקבלת הטענה שאיגודים מקצועיים הם תוצר של הכלכלה הישנה, ובהינתן השינויים בשוק העבודה של היום, עולה השאלה מהו מקומם של האיגודים כיום. אם כן, מטרת העבודה היא להבין את תפקידם של האיגודים המקצועיים כיום ואת הרלבנטיות שלהם, האם הם מהווים עדיין גורם משמעותי במערכת הכלכלית או שהם שריד לתקופה אחרת והם מתקיימים כיום כארגונים פוליטיים לכל דבר הדואגים לקבוצה מוגדרת ומצומצמת של עובדים.