חוויית משמעות הינה מצב פסיכולוגי שמוגדר כתחושה בה אדם מקבל תמורה על השקעה שהוא מבצע ומשקיע בה אנרגיה פיזית, קוגניטיבית או רגשית (Kahn, 1990). לארגונים יש מחויבות ואחריות כלפי העובד לספק לו עבודה בעלת משמעות שתתרום לאישיותו לצמיחתו.
משמעותיות העבודה היא האופן שבו העבודה והמשימות בה תואמים את עולם הערכים והתפיסות של העובד (Liden, Wayne & Sparrowe, 2000). לפיכך, משמעותיות גבוהה יותר תהיה כשיש מתאם בין העבודה ועולם הערכים של הפרט ונמוכה כשאין מתאם או כשהמתאם נמוך. בבסיס עובדים שואפים לבצע עבודה משמעותית במקום העבודה, כזו שמאתגרת אותם, ומאפשרת להם לצמוח, לגדול וללמוד. יתרה מכך, מחקרים מראים כי עובדים מגיבים באופן שלילי לעבודה מונוטונית או כזאת שלא מביאה לתוצאות רצויות (Nohria, Groysberg & Lee, 2008).
מתוך חשיבות הקונספט של חוויית המשמעותיות בעבודה אצל העובד, סקירה זו תבחן על בסיס הספרות המחקרית הקיימת את הידע הקיים אודות חוויית משמעותיות בעבודה, משמעותיות בעבודה בעידן המודרני והאופן בו תמיכה ממונה ועבודת צוות משפיעים על האופן בו חווה הפרט את עבודתו כמשמעותית. שאלת המחקר בה אתמקד היא כיצד תמיכת ממונה ואיכות עבודה בצוות משפיעה על תחושת משמעות?
משמעות בעבודה
תחושת משמעות בעבודה היא מצב פסיכולוגי חשוב בעבודתו של הפרט והפרט מעורב באופן אקטיבי בחיפוש אחר משמעות בעבודה. המשמעות, הערך של מטרות שקשורות בעבודה מתבצע לפי שיפוט הפרט ביחס להבנות שלו, לאידיאלים שלו ולסטנדרטים שלו.