שאלה 1
פיחות במטבע הוא פעולה יזומה על ידי השלטונות המוניטאריים של מדינה, כאשר לאותה מדינה יש מטבע עם שער חליפין קבוע. להקטין את ערך המטבע בהשוואה לזהב או למטבעות של מדינות אחרות. מדינות אינן מעוניינות בפיחות חד במטבע כי הוא מקשה עליהן לייבא סחורות.
הגדלה חדה בהיצע של המטבע המקומי תגרום לפיחות בערכו בשוקי המטבע הבינלאומיים, אלא אם כן תתרחש בו זמנית גם הגדלה בביקוש לאותו מטבע. אם הפיחות לא יתממש, המשקיע ייצטרף לממש את אותה מכירה בחסר, לרכוש מטבע מקומי כנגד אותו סכום במטבע זר שאותו קיבל מלכתחילה כאשר ביצע את העסקה העתידית, ויפסיד את עלויות העסקה שנוצרים כתוצאה מכך שנכסיו הפיננסיים של המשקיע הם ערבות למכירה החסר, ולא מושקעים באפיק אחר.
האפשרות הראשונה היא אם המצב במדינה טוב ויציב והבנק המרכזי ימנע פיחות של המטבע בכל מצב. האפשרות השנייה היא אם והחלטת הבנק המרכזי תלויה בהיקף המתקפה :
כל עוד פחות מ- מהמשתתפים לוקחים חלק במתקפה, הבנק המרכזי של המדינה המותקפת יכול לנסות ולבלום את המתקפה לרכוש בעצמו את כל הכמות של המטבע המקומי המוצעת למכירה, וכך לשמור על שער המטבע המקומי. כדי לבצע רכישה כזו, עליו להוציא את יתרות המטבע הזר שבחזקתו. יתרות אלה הן מוגבלות ונחוצות מאוד לייבוא מוצרים שאותם המדינה אינה מייצרת בעצמה.