הנושא של נשים בתפקידי ניהול הינו נושא שדיון עליו הוא רב הן בכותלי האקדמיה והן מחוץ להן. נושא זה מתקשר לקידום נשים באופן כללי, לאפליה מתקנת של נשים ולזכות לשוויון מגדרי בכלל ובשוק התעסוקה בפרט. למרות החשיבות האתית הבלתי ניתנת לערעור של שילוב נשים בצוותי הנהלה, בהקשר הכלכלי בו פועלות חברות ותאגידים עולה השאלה עד כמה, אם בכלל, ובאיזה אופן משפיעות נשים על ביצועי החברות מבחינה פיננסית.
יש לזכור, כי נשים יכולות מחד להציג הבדלים בכישורים, ביכולות, בתכונות ובהון האנושי שיובילו לביצועים שונים ומאידך הניהול הארגוני כולו יכול להשתנות עקב הגיוון המגדרי בצוות הניהול ובהמשך לכך להשפיע על ביצועי הארגון כולו (Carter, D’Souza, Simkins & Simpson, 2010).
בהתאם לכך, עבודה זו הוקדשה לסוגיה זו ועסקה בשאלת המחקר כיצד משפיעה נוכחות נשים בצוותי דירקטוריון על הביצועים של החברה? המשתנה התלוי בעבודה זו יהיה ביצועי החברה בעוד המשתנה הבלתי תלוי יהיה נוכחות נשים בצוותי הנהלה. שיטת המחקר בעבודה זו מבוססת על ניתוח ושילוב מאמרים נבחרים העוסקים בסוגיות אלו.
עבודה זו חשובה מבחינה תיאורטית ויישומית. ראשית, העבודה חשובה מבחינה תיאורטית מפני שהיא מציגה סינתזה של הידע הקיים ומאחדת את הממצאים העיקריים הקיימים. בכך, העבודה יכולה לתרום לתיאוריה הקיימת בנושא זה ולהבליט את המשתנים שנמצאו כחשובים וגם להציע משתנים נוספים שכדאי לבחון אותם. מבחינה יישומית עבודה זו חשובה בכדי להציע לחברות ומדינות, שקובעות תקנות שונות בתחומים אלו, כיצד לבצע שילוב מוצלח של נשים בצוותי דירקטוריון כך שלא ייפגע בביצועי החברה, אם בכלל.
מבוא
נשים בצוותי הנהלה
סוגיות של אפליה מגדרית בצוותי ניהול – חקיקה ותרבות
השפעות של נשים בצוותי הנהלה על ביצועי החברה
סיכום ומסקנות
רשימה ביבליוגרפית