הרווח הנקי של חברה בורסאית יכול להיות מושפע ממספר רב של גורמים כגון: חוקים שונים במדינות שונות בנוגע לניהול שליטה בפירמות, הנסיבות השונות איתן מתמודדת כל פירמה בשוק בו היא מתפקדת (2012, Fauzi & Locke,), גודל הפירמה, סוג הבעלות: דומיננטיות משפחת המייסדים בפירמה, בעלות מוסדית או של גורמים פיננסיים (2008, Gugler, Mueller & Yurtoglu), בעלות סחירה או לא סחירה Ma, Naughton & Tian, 2010)) ומספר הדירקטורים החיצוניים (2008, Lefort & Urzúa). עם זאת, לאור העובדה שחברות אינן פועלות בסביבת מעבדה אלא בעולם אמיתי ומלא אירועים, קיימים גורמים שונים הנסתרים מהעין והיכולים להשפיע על הרווח של החברה.
מחקר זה, אשר מבוצע על חברות בורסאיות בבורסת תל-אביב, נועד כדי לתקף או לבטל את הטענות שעלו במחקרים קודמים שהוצגו בסקירת הספרות. 3 השערות המחקר שתוארו בתקציר ויחקרו בהרחבה בעבודה זו, הורכבו לאחר סקירת ספרות מקיפה בניסיון להוסיף לספרות המקצועית נדבך נוסף או לחילופין לתקף את הכתוב בספרות המקצועית. בתחילת הדרך של עבודה זו, אף אחד לא יכול להבטיח כי יושגו תוצאות אשר מצדיקות את המאמץ בביצוע המחקר. הבורסה בתל-אביב עשויה להתנהג לעיתים באופן שהוא שונה לחלוטין מבורסות אחרות ברחבי העולם, בשל מבנה הבורסה ובשל האופן בו פועלות חברות.
הניתוחים הסטטיסטיים והניסיון לענות על השערות המחקר אמורים לתת מענה חלקי על השערות המחקר. יתכנו סוגי ניתוחים סטטיסטיים נוספים שהיה ניתן לבצע ושהיו משנים קלות את התוצאות שהתקבלו.
1. תקציר
2. מבוא
3.סקירת ספרות ומטרות המחקר
3.1 סקירת ספרות
3.2 מטרות המחקר, השערות המחקר והמשתנים
4. שיטה
5. תוצאות
6. דיון
7. ביבליוגרפיה
8. נספחים