הקדמה: סיגריות נחשבות לחומר ממכר, ומעטים הם המעשנים המצליחים לחדול מעישון. במהלך השנים נעשו מספר ניסיונות להגביל את המתבגרים באמצעות איסור מכירת סיגריות מתחת לגיל 18 וכן חינוך המתבגרים אודות הסכנות הבריאותיות שבעישון אולם כמות בני הנוער המעשנים הולכת וגדלה. ישנן טענות רבות לגבי הגורם העיקרי שמושך אותם לסיגריות והמטרה של מחקר זה היא בעצם לחקור את אותם גורמים שהביאו אותם להתחיל לעשן.
שיטות המחקר: שאלון אנונימי חולק במשך שנת 2013 בקרב מועמדים לשירות ביטחון בגילאי 16-18 בו הם נשאלו על המצב המשפחתי של ההורים, הרגלי העישון של ההורים ושלהם עצמם, הגורמים שגרמו להם להתחיל וכן נבדקה דעתם לגבי נזקי העישון ועל החוק האוסר מכירת סיגריות לבני נוער.
תוצאות: את השאלון מילאו 1,067 מלש"בים, 707 בנים ו-360 בנות. מתוכם נמצאו 25.7% מעשנים: 26.2% בנים ו-21.7% בנות. שיעורי המעשנים הגבוהים ביותר היו בקרב ילידי מדינות המזרח התיכון והנמוכים ביותר היו בקרב ילידי אתיופיה. שיעורי המעשנים שהוריהם נשואים היו נמוכים יותר מאלו שהוריהם גרושים או פרודים. הורים או אחים מעשנים השפיעו על שיעורי עישון גבוהים יותר. הורים מעשנים הורו יותר לילדיהם לא לעשן לעומת הורים לא מעשנים. רוב המעשנים אל מצאו גורם מרכזי שגרם להם להתחיל ופירטו סיבות לא ברורות, אצל חלקם זה נוצר מלחץ חברתי ורק מיעוט בחרו בסיבה של הורים מעשנים. רוב מוחץ של לא מעשנים טענו כי העישון מזיק לבריאות לעומת המעשנים.