דיני תאגידים - ניתוח מקרה חברת איזיפארק

מזהה: 7255
מאמר חם

הקמת חברת איזיפארק הייתה "על מנת שלא יחובו באחריות כלל וכלל" – באופן עקרוני אכן בעלי מניות לא נושאים באחריות לפעולות החברה, לאור האישיות המשפטית הנפרדת (סעיף 4 לחוק). אולם האמירה "כלל וכלל" אינה נכונה, משום שיש מקרים שבהם אפשר להטיל אחריות על בעלי מניות, במסגרת הרמת מסך לפי סעיף 6 לחוק החברות. יש לציין כי עצם העובדה שהחברה הוקמה כחברה כדי לשמר את עיקרון האישיות המשפטית הנפרדת, וכדי שלא תיוחס אחריות לבעלי המניות, איננה מקימה לכשעצמה עילה להרמת מסך לפי סעיף 6 (פס"ד שפירא, 6), וגם העובדה שהחברה הוקמה כ"חברה משפחתית" או חברית איננה עילה להרמת מסך, וכדי שתתקיים עילה להרמת מסך צריך להראות כי השימוש באישיות המשפטית הנפרדת של החברה היה פסול, בהתאם לחלופות שבסעיף 6 שאדון בהן להלן. כמו כן לפי סעיף 35(ב) לחוק אם היו המניות בעלות ערך נקוב, כבעניינינו, אחראים בעלי המניות לכל הפחות לפירעון הערך הנקוב.

רישום החברה – לגבי התקנון: לפי סעיף 18 לחוק החברות, תקנון החברה יכלול את: שם החברה, מטרות החברה, הון המניות הרשום, הגבלת האחריות. לפי סעיף 19, החברה רשאית לכלול בתקנונה נושאים נוספים, וביניהם הזכויות והחובות של בעלי המניות או הוראות לעניין דרכי הניהול ומספר הדירקטורים או כל נושא אחר שייראו לנכון. בעניינינו התקנון כולל את כל הפרטים המחויבים לפי סעיף 18, ופרטים נוספים (דירקטוריון) לפי סעיף 19. לגבי השם: חברה רשאית להירשם בכל שם, אם איננו מטעה או נוגד את תקנת הציבור, ובצירוף "בע"מ" לגבי חברה שאחריות בעלי המניות בה מוגבלת (סעיפים 25-28 לחוק). 

25.00 ₪
סוג עבודה:
מטלה קטנה
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני תאגידים | משפטים
שנת הגשה:
2021
מספר מילים:
1478
היקף עמודים:
3
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.