בוררות חובה היא סוגיה אשר העסיקה וגם מעסיקה עדיין את המדינות בעולם ומדינת ישראל בפרט. במסגרת העבודה אציג מהו הליך בוררות בכלל ואת הנגזרת המוצעת ממנו כבוררות חובה במסגרת יחסי עבודה.
מטרת כלל המדינות בעולם היא למנוע מצב של שביתות הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. כידוע , שביתה היא מצב אשר משתק את האפשרות של הגוף השובת לספק את שירותי לציבור הרחב. ישנם גופים ציבוריים אשר במידה והם ישבתו , אי מתן שירותים מצידם יכול להוות סיכון את המצב לפני הכל אל מול גופים אלו.
על כן , במדינת ישראל בוררות חובה הוסדרה רק לגבי השירות הציבורי במסגרת תנאיו של חוק זה , סכסוכים כלכליים וכן סכסוכים במסגרת הסכמים קיבוציים. המטרה היא לפתור את את המשבר בין הצדדים בדרכים יותר נעימות על מנת לאפשר את המשך עבודתם של שני הצדדים במשותף וכן להביא לסיום איום השביתה או את השביתה עצמה בזמן הקצר ביותר.
ברגע שמחוקק חוק בוררות חובה במסגרת הסכמי עבודה , עלולה בסבירות גבוהה להיפגע זכות השביתה. זכות השביתה היא אחת מהחירויות החשובות ביותר של העובדים אך מנגד , יש למתן את הכוח של העובדים לקום ולהשבית את מקום עבודתם , להפעיל כוח מוגזם ולא לספק שירותים חיוניים לציבור.
מטרת כתיבת עבודה זו היא לבדוק האם בוררות חובה אכן יכולה לעבוד בצורה אפקטיבית במסגרת יחסי עבודה במשרק הישראלי.
מבוא
פרק 1 – רקע
פרק 2 – בוררות חובה בעולם , יישומה ותוצאות
פרק 3 – טיעונים בעד ונגד יישום החוק בישראל
סיכום
ביבליוגרפיה