במסגרת עבודה זו עומדת הסוגייה הנוגעת לגזל סוד מסחרי והאופן שבו ניתן להגן עליו. במסגרת ההגנה שניתנת לגזל סוד מסחרי, נבחן את חוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999, ובמסגרתו נבחן האם סעיפים 12-21 לחוק, מעניקים מענה הולם להגנה מפני גזל סוד מסחרי.
בפרק הראשון לעבודת מחקר זו, אקדים וארחיב באשר לחוק עוולות מסחריות, על אילו מקרים הוא חל ואילו הגנות עיקריות הוא מעניק. במסגרת פרק זה אבחן גם את הגדרת המחוקק לסוד מסחרי ולהגדרת הגזל בעניין סוד מסחרי ואילו סנקציות קבועות בחוק שמונעות גזל זה.
בפרק השני לעבודת מחקר זו אבחן את סעיפי החוק 12-21 בסקירה פסיקתית רחבה בכדי להבין האם בתי המשפט השונים עושים שימוש ראוי ונכון בסנקציות העומדות לרשותן ובכך מעניקים הגנה ראויה וטובה לסודות מסחריים או שמא הגנה טובה שכזו, לא ניתנת לבעלי הסוד.
בפרק השלישי לעבודת מחקר זו הוא פרק הסיכומים והמסקנות.
1. חוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999
חוק עוולות מסחריות כולל ארבע עוולות – גניבת עין, תיאור כוזב, התערוב לא הוגנה וגזל סוד מסחרי. ההבדל שבין שלושת העוולות הראשונות שציינתי אל מול עוולת הגזל היא, כי שלושת הראשונות חלות אך ורק על עוסקים בלבד. כלומר, הנתבע בעוולות אלה (המעוול) נדרש להיות עוסק שביצע את העוולה בקשר לעיסוקו, והתובע (הנפגע) נדרש להיות עוסק שנפגע בשל העוולה בקשר לעסקו, והכל בהתאם לאמור בסעיף 4 לחוק.
מבוא
1. חוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999
1.1 גזל וסוד מסחרי
2. סעדים הניתנים בגין גזל סוד מסחרי
2.1 סעיף 23 – צו מניעת פרסום סוד מסחרי
2.2 סעיף 13 – פיצויים ללא הוכחת נזק
2.3 סעיף 14 – עיון מחדש בצו המניעה
2.4 סעיף 15 – מתן חשבונות
2.5 סעיפים 16-20 לחוק – מינוי כונס נכסים
2.6 סעיף 21 לחוק – השמדת נכסים
3. סיכום
4. ביבליוגרפיה