סיבות מדעיות להתנהגות עבריינית

מזהה: 6004
מאמר חם

הקשר בין מדע לבין התנהגות עבריינית מוכר כבר שנים רבות. כבר במאה השמונה עשרה היו מלומדים שסברו כי יכולת הבחירה ועיצוב ההתנהגות האנושית הם בהתאם למאפיינים פיזיולוגיים, חברתיים ופסיכולוגיים[1]. המלומד פרי כתב, כבר לפני שנים רבות, כי הפשע מוסבר באמצעות סיבות טבעיות, ואין לייחס את הסיבות לפשע לרצונו החופשי של הפושע[2].

היו כאלו שצמצמו עוד יותר את הסיבות לפשע לדעתם, למאפיינים ביולוגיים או גנטיים. היו קרימינולוגים שסברו כי מאפיינים ביולוגיים משפיעים על תכונות אופי ועל מבנה האישיות, וניתן לצפות מראש, על פי המאפיינים הביולוגיים, התנהגות עבריינית. אחרים סברו כי נטיות עברייניות נובעות ממאפיינים גנטיים.

החשיבות של התיאוריות הללו למשפט הפלילי היא ברורה. המשפט הפלילי מבוסס על ההנחה כי הפשע הוא בשליטתו המלאה של העבריין, ותלוי ברצונו החופשי, ועל כן אם העבריין ביצע עבירה הוא ראוי לשאת בעונש בגינה. מטעם זה הדין הפלילי קובע סייגים לאחריות פלילית כאשר ברור כי לעבריין לא הייתה שליטה על מעשיו והוא לא ביצע את העבירה מתוך רצון חופשי שלו.

100.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
משפטים
שנת הגשה:
2020
מספר מילים:
1573
היקף עמודים:
4
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.