עבודת מחקר זו עוסקת בפלח שוק שבשנים האחרונות חווה צמיחה מטורפת ולמעשה, מהווה את אחד ממנועי הצמיחה של הדור הבא בכלכלה העולמית. מכנים את זה "כלכלה שיתופית".
ישנם מספר גרסאות לשם העברי, אך מדובר כאמור בתחום שהגיע לישראל יחסית באיחור לשאר מדינות המערב. יותר ויותר תחומים מחיינו הופכים, מבלי שנשים לב, לתלויים במערכות מבוססות כלכלה שיתופית.
במסגרת עבודה זו, אבחן בראשית הדברים מהי כלכלה שיתופית. זה יהיה נושאו של הפרק הראשון בעבודה. אעמוד על עיקרי המאפיינים של הכלכלה השיתופית אשר מבדלים אותה ממודל הכלכלה המסורתי ומדוע שיטת כלכלה זו צוברת תאוצה אל תוך חיינו ולמעשה משתלטת עליו כליל. בנוסף, אבחן את היתרונות והחסרונות של השיטה בהשוואה למודלים המסורתיים הקיימים. במצב דברים זה אבחן את היתרונות בשתי גישות: אחת היא בגישה הכלכלית והשנייה בגישה התועלתנית וננסה להבין האם מדינות בעולם צריכות לעודד את המודל השיתופי או שמא לרסן אותו.
במסגרת הפרק השני אבחן את סוגיית המיסוי הכואבת. אחת הסיבות מדוע צמחה לה הכלכלה השיתופית באופן כה משמעותי, היא בעצם היותה נטולת רגולציה ופיקוח. כספים רבים בהיקפי ענק נכנסים מדי שנה ומתווספים להון השחור, הון שאותו מבקשות כל המדינות באשר הן, לצמצם ככל שניתן. במסגרת פרק זה אבחן את הדילמות ואת השאלות שעולות מסוגיות המיסוי השונות בתחום, האם ראוי למסות וכיצד נוהגות רשויות המס בישראל ובעולם.
מבוא
1. כלכלה שיתופית – קווים לדמותה
1.1 מאפייני הכלכלה השיתופית
1.3 יתרונות הכלכלה השיתופית
1.4 חסרונות הכלכלה השיתופית
2. מיסוי וכלכלת שיתוף
3. סיכום ומסקנות
4. ביבליוגרפיה