פרק ראשון - פגיעה מינית מהי?
פגיעה מינית יכולה להתרחש בצורת אונס או הטרדה מינית כאשר ההגדרה הרווחת היא כפייה של התנהגות מינית על אישה (או גבר) ללא הסכמה. במחקר של אביגל מור[1] היא מציינת כי בחוק הישראלי, אונס מוגדר כמעשה מיני בגופה של אישה בניגוד לרצונה וללא הסכמתה. לפי החוק, שימוש בכוח ואיומים לא הכרחי לקיום הפגיעה המינית בכדי שזה ייחשב לאונס, הנפגעת לא חייבת להוכיח התנגדות או אי-הסכמה. החוק קובע שכל עוד לא ניתנה הסכמה ברורה ומפורשת יש לראות במעשה מיני זה כאונס לכל דבר.
מור מציינת שני סוגים של פגיעה מינית המופיעים בספרות המקצועית, כאשר הסוג הראשון זה הסוג המובהק יותר שבו אדם זר מופיע וכופה את עצמו על אישה ללא הסכמה. מור אף מציינת כי עצם העובדה שאדם זר מבצע את המעשה במקרים אלה זה מקל על החברה להגדיר את התנהגותו כחציית גבולות בלתי חוקית המנוגדת ללא כל צל של ספק לרצון הקורבן. הסוג השני לעומת זאת הוא פחות גלוי ובא במסווה של אדם מוכר הפוגע מינית במישהי שהוא מכיר או קרוב אליה.
בפגיעה מינית מסוג זה יש שילוב של לחץ פסיכולוגי לקיום יחסי מין עם שימוש אפשרי באיומים ואף כפייה פיזית. אך במקרה הזה, למרות שלא הייתה הסכמה לאקט המיני החברה מסרבת להתייחס לזה כאל אונס ומתרצת את זה כחוסר הבנה בין שני הצדדים. ניתן לומר כי פגיעה מינית היא כל פנייה בעלת אופי מיני אשר אינה רצויה. זוהי התנהגות מינית חד-צדדית אשר אין למוטרדת צד בדבר ורק הצד המטריד כופה את עצמו ללא הסכמה.