מחנות ההשמדה היו המחנות אשר הוקמו על ידי הנאצים בתקופת מלחמת העולם השנייה כדי להשמיד בעיקר יהודים לצד קבוצות אחרות שהוגדרו בתור קבוצות לא רצויות על ידי השלטון הנאצי ששלט על גרמניה. עבודה זו תבקש לסקור בקצרה את הנושא של מחנות ההשמדה כדי לעמוד על התפקוד של המחנות עבור העם היהודי במהלך מלחמת העולם השנייה. שאלת המחקר של העבודה היא כיצד הוקמו ופעלו מחנות ההשמדה בתקופת מלחמת העולם השנייה?
על מנת לענות על שאלת המחקר הפרק הראשון של העבודה יעסוק במטרות ובהקמה של מחנות ההשמדה. הפרק השני של העבודה יעסוק בדפוסי הפעילות של מחנות ההשמדה והפרק האחרון יעסוק בהשמדת של אותם מחנות בעקבות תבוסת הגרמנים במלחמה.
פרק ראשון: מחנות השמדה: מטרה והקמה
לאחר עליית הנאצים לשלטון הוקמו מחנות ריכוז אשר נועדו לרכז ולכלוא את מתנגדי המשטר ובשלבים מאוחרים יותר להשמיד את אותם המתנגדים. המחנה הריכוז אשר הוקם היה מחנה הריכוז דכאו ולאחריו הוקמו המחנות בוכנוולד ומאוטהאוזן. מחנה הריכוז דכאו היה כאמור המחנה הראשון והוא היווה אב טיפוס למחנות אחרים שקמו לאחר מכן. באופן רשמי הוא הוקם כדי לרכז את האסירים הפוליטיים בגרמניה אולם לאחר תקופה קצרה הוא שימש בתור מחה אשר אסר עצירים מכל הסוגים ברחבי גרמניה[1].
מבוא
פרק ראשון: מחנות השמדה: מטרה והקמה
פרק שני: תיאור הפעילות של מחנות השמדה בולטים
פרק שלישי: סופם של מחנות ההשמדה
סיכום
ביבליוגרפיה