שאלה 1
דמותו של אלכסנדר מוקדון מתאורת כדמות כריזמטית, ושאפתנית מאוד. יש אומרים כי מוצאו ממוקדוניה, היוותה עבורו סוג של כתם אותו הוא ניסה לטשטש עם השנים. המוקדונים נתפסו בעיני שאר הערים היווניות כנחותים וכברברים. דבר זה בא לידי ביטוי בצורה משמעותית, כאשר אריסטו נשכר על מנת לחנך את אלכסנדר, והתבטא כי כל מי שאינו יווני, הוא עבד או ראוי להיות לעבד. רקע זה נראה כי השפיע מאוד על אלכסנדר, כפי שיובא להלן בייחסו כלפי העמים השונים שיכבוש.
בנוגע לכיבושים עצמם, אביו של אלכסנדר, קם כמצביא מוקדוני, והצליח להדוף את נסיונות הכיבוש של האמפריה הפרסית. בהמשך הוא ביקש על ידי יצירת ברית עם אתונה ותיבי וערים נוספות, לייצור צבא מספיק חזק ולצאת למלחמה כנגד פרס באזור אסיה הקטנה, על מנת לשחרר את שאר ערי יוון אשר היו תחת השלטון הפרסי, הוא נימק שמלחמה זו נועדה להיות למען יוון ולמען האלים.
שאלה 2
היוונים זקוקים לאלים מכמה סיבות: סיבה אחת היא כהסבר לתופעות הטבע השונות ולכל מיני התרחשויות שונות שיש בעולם. ההסבר לתופעות אלו מונח בכך שישנם אלים אשר שולטים באיתני הטבע ובאירועים השונים שקיימים, המטרה בסופו של דבר לתת הסבר הגיוני למתרחש סביב. סיבה נוספת, כפי שמציין נטלשיפ בספר מחשבת יוון, היא שקיום האלים וסיפוריהם משמשים כמקור להעברת מסרים חינוכיים, גם אם הדברים אינם כהוויתם, גם אריסטו בספרו אתיקה מתייחס לאלים כאל דוגמא שממנה יש לקחת את הגדרת המטרות של האושר ושל הטוב. הסיפורים אודותם הם מקור ללימוד, להשראה ולניתוח.