נושא הבריונות מלווה אותנו מגיל צעיר ועד גיל מבוגר לפעמים. אנשים אשר היו נתונים לבריונות בגיל צעיר עדיין חיים עם התוצאות שהיו לכך ועיצבו את מי שהם היום. ישנם אנשים שהיו קורבן לבריונות וישנם אנשים אשר נהגו בבריונות כלפי אחרים. לנושא זה יש השפעה רבה וזה עלול לגרום לבעיות נפשיות ואישיות אצל הקורבנות ואצל הבריונים, לטווח הקצר או לטווח הארוך.
המטרה בעבודה זו, היא לבחון את הצורה שבה מוצגים סוגי הבריונות השונים בסדרה "13 סיבות למה". "13 סיבות למה" הינה סדרת דרמה אמריקאית המבוססת על הרומן "שלוש עשרה סיבות" מאת ג'יי אשר. הסדרה עובדה לטלוויזיה על ידי בריאן יורקי עבור NETFLIX ושוחררה ב31 במרץ 2017.לסדרה 2 עונות ולכל עונה 13 פרקים. הסדרה מספרת את סיפורה של האנה בייקר, נערה מתבגרת שבחרה לשים קץ לחייה. האנה מספרת את סיפורה דרך 12 הקלטות על גבי קלטות טייפ (הקלטה אחת בכל צד), וההקלטות מסבירות מה הביא אותה להתאבדות – כל קלטת מייצגת מעשה בריונות אחר אותו חוותה האנה על ספסל הלימודים.
במסגרת עבודת המחקר אתמקד בעונה הראשונה כיוון שבעונה זו קיימת העמקה בנושא הבריונות. למעשה, כל קלטת חושפת אותנו לסוגים שונים בתופעה ולבסוף להשלכותיה. הסדרה נעה בין עבר להווה (לא לינארית.) אני אתמקד ב4 פרקים מהסדרה אשר כל אחד מהם מייצג מעשה בריונות ואחד מהם מייצג את יחס הסביבה לבריונות או חוסר יחס מהסביבה.
מבוא
סקירת ספרות
בריונות בקרב בני נוער
ייצוג הבריונות בסדרות דרמה
השלכות של בריונות
מתודולוגיה
ניתוח פרקים נבחרים
ג'סטין פולי
קורטני קמיזן
ברייס ווקר
השלכות של בריונות
ממצאים
ודיון ומסקנות
סיכום
ביבלוגרפיה