שאלה 1
סעיף א) בבסיס הגישה הביולוגית עומד העקרון שאנשים מתנהגים באופן שונה וסוטה מהנורמה בשל הבדלים פיזיולוגיים – אנטומיה שונה, גנטיקה, הבדלים מורפולוגיים, פרדיפוזיה ביולוגית ועוד.
תכונות פיסיות הן בסיס לתכונות אישיותיות ולכן עבריינות תלויה בתכונות הגופניות הללו כאשר הן סוטות מהנורמה המקובלת.
על גישה זו הוסיפו, גראופולו ופרעי, עוד אלמנטים שמשפיעים על התנהגות האדם כמו: גורמים חברתיים, סביבת מגורים, משפחה בדגש על הורים וחינוך, מעמד חברתי, מעמד כלכלי. ועל כן הם שוללים את הבחירה החופשית של העבריין לבצע פשע, שכן הוא (הפושע) נשלט ע"י גורמים פיזיולוגים ופסיכולוגיים – נפשיים.
לומברזו, מייסד הגישה הפוזיטיביסטית, גורס כי לעבריין יש מבנה מוח מסויים – חלק אחד שאמור להיות מפותח כמעט ולא מפותח, וחלק אחר שלא צריך להיות מפותח, מפותח מאוד, ועל כן מוחו אינו שייך לגזע האדם המוסרי – אינטלקטואלי, ולכן גורם לו לבצע פשעים, שכן מוחו שייך לגזע החייתי – נמוך. לפי גישה זו, לסביבה שלנו, משפחה והורים יש את ההשפעה על התפתחות או אי התפתחות של החלקים הללו. וכאשר בוחנים את המקרים בסרט "רוצחים" נראה כי בשני המקרים הרוצחים הגיעו מרקע של ילדים דחויים, מוזנחים, ללא השתייכות, ללא סביבה תומכת – יוסי דנינו היה ילד נטוש, אביו נטש אותו ואימו העבירה אותו למוסד – הוא גדל במוסד מגיל שנתיים, ומתואר כילד שלא קיבל לעולם חום ואהבה, כמו כן, הוא עבר התעללות מינית.