עבודה זו תעסוק בקשר שבין אחת התיאוריות הבולטות בתחום הפסיכולוגיה האנושית של השנים האחרונות, תיאוריית הצרכים של מסלו, ובין כושר גופני. חשיבות הפעילות הגופנית ברורה במובן של שיפור היכולת הגופניות אולם רק בעשורים האחרונים המחקר מתחיל להתייחס לחשיבות של פעילות גופנית על היבטים אחרים אצל האדם. אחד מן התרומות שפעילות גופנית יכולה לתרום היא תרומה במישור המנטלי וכמובן היא מבטיחה כי השלב הראשון בפירמידת הצרכים של מסלו תסופק באופן מלא וכי האדם יהיה פנוי להיבטים אחרים בתהליך השיקום שלו.
על מנת לענות על נושא העבודה ראשית אתאר את פירמידת הצרכים של מסלו, כפי שהיא באה לידי ביטוי בתורתו של מסלו ועל פי שיטתו. לאחר מכן אבחן מאמר אשר יעסוק בחשיבות הפעילות הגופנית באופן כללי ובחשיבותה מבחינת ההשפעה על התנהגות האדם והשפעה מנטלית עליו יותר מאשר השפעה על היכולות הגופניות. המאמר אשר יעסוק בכך עושה זאת תוך הסתכלות על תיאוריית הצרכים של מסלו ומתוך עניין הקשור לעשייה סיעודית. משום כך הוא מציג מודל אשר יכול לשמש את הצוות המטפל במתקנים סיעודיים אשר יכול לאמץ את המודל ולהיעזר בו בניתוח ומיפוי הצרכים של החולים הסיעודיים.
חשיבות המחקר מתבטאת בצורך להקל את זיהוי התסמינים והחוויות אשר עוברות על כל מטופל סיעודי אשר מגיע לטיפול. לעיתים קיים קושי להבין את מערכת הקשיים והסיבות שגורמות לאדם לסבול מחוסר מוטיבציה והרגשת חוסר הצלחה. על מנת להבטיח את יעילות הטיפול יש לדאוג כי שלל הסיבות אשר מניעות את האדם ברורות לצוות המטפל וכך הטיפול ימקסם את הפוטנציאל הטמון בו.
מבוא
תיאוריית הצרכים של מסלו
סקירת ספרות
מאמר- כושר גופני
פירמידת הצרכים וכושר גופני
תיאוריית הצרכים בעשייה סיעודית
סיכום
רפלקציה
ביבליוגרפיה
נספחים