תופעת האלימות במשפחה היא תופעה ידועה אשר מאפיינת את התא המשפחתי עוד מזמנים עתיקים יותר. בדרך כלל כאשר מתייחסים לתופעת האלימות במשפחה אנו מתייחסים לגברים אשר מפעילים אלימות כלפי נשים וכלפי שאר בני המשפחה. למרות התפיסה העממית הזו, מחקרים אשר יתוארו להלן מראים תמונת מצב מעט שונה. אומנם מרבית האלימות במשפחה נגרמת על ידי הגברים אולם אין הדבר אומר כי לא קיימת אלימות אשר מופעלת על ידי נשים. הסיבות לכך יכולות להיות מורכבות ומשתנות ואשר נובעות ממאפיינים אישיותיים של הנשים אשר משפיעים על הדרך שבה הן מתפקדות במשפחה.
עבודה זו תבקש לחקור את המידה שבה נשים מפעילות את האלימות נגד הגברים ונגד הילדים במשפחה. אופן המחקר יתמקד בתפיסות של העובדות הסוציאליות אשר עובדות עם נשים אלימות, כדי להסיק מכך מסקנות על התפיסות החברתיות הרווחות בחברה ועל ההסברים אשר מתארים את הסיבות להופעת האלימות בקרב נשים.
שאלת מחקר:
כיצד עובדות סוציאליות תופסות את אלימות הנשים במשפחה?
על מנת לענות על שאלת המחקר אערוך את המבנה הבא. הפרק הראשון יסקור את ספרות המחקר אשר עומדת על ההיבטים השונים של אלימות הנשים. לאחר מכן אערוך ראיונות עם ארבע עובדות סוציאליות, הפרק השני של העבודה ינתח את המסקנות העיקריות של הראיונות הללו אשר יתוארו בצורה של ארבע תמות מרכזיות אשר עלו מתוך הראיונות. החלק השלישי של העבודה יערוך סינתזה בין הממצאים של המחקר ובין ספרות המחקר.
מבוא
פרק ראשון- סקירת ספרות
אלימות במשפחה
אלימות נשים נגד גברים במשפחה
אלימות נשים נגד ילדים במשפחה
מתודולוגיה
פרק ממצאים: ניתוח ראיונות עם עובדות סוציאליות
דיון
סיכום
ביבליוגרפיה
נספחים