אחד הנושאים המרכזיים והמדוברים בתחום הפוליטיקה והיחסים הבינלאומיים בימינו הוא עלייתה של סין, בין אם מדובר בכלכלתה הצומחת, אשר חזויה להיות הגדולה ביותר בעולם עד שנת 2030 (Colvin, 2017), או בהשפעתה הגוברת על העולם המתפתח ועל סוגיות גלובליות באופן כללי (Brown, 2017). עבודה זו תעסוק בעיקר בתחום השני, אם כי השניים קשורים זה לזה באופן הדוק. הטענות על ההשפעה שיש לסין על הסדר הבינלאומי הליברלי, אשר מתקיים מאז סיומה של מלחמת העולם השנייה, הולכות וגוברות. מטרתה של עבודה זו תהיה לבחון ולנתח את ההשפעה הנראית לעין שיש לסין על זכויות האדם במערכת הבינלאומית. לאורך שלושת העשורים האחרונים, סין הפכה את עצמה למעצמה בינלאומית החותרת להיות הגמון במזרח ודרום-מזרח אסיה (Pugh, 2017).
במונחים של השקעות, סחר חופשי ומסחר בינלאומי, השוק הסיני הצומח מושך מדינות מרחבי העולם המצפות ליחסים מועדפים עם סין במטרה להבטיח את עתידן הכלכלי. בנוסף, סין מתעתדת להשקיע במדינות שונות, לייסד יחסי מסחר וליצור יחסים בילטרליים ומולטילטרליים שיתרמו לאינטרסים שלה.
בינתיים, תחת מנהיגותו של שי ג'ינגפינג, מצב זכויות האדם בסין מתערער, מה שמעלה חששות בקשר להיותה של סין מעצמה אחראית בסוגיות אלה. בעוד סין מסתגלת לעקרונות הכלכליים של הסדר הליברלי העולמי שנוסד על ידי ארה"ב ובנות בריתה לאחר מלחמת העולם השנייה – עולות שאלות בנוגע לכפיפותה של סין לעקרונות של שלטון החוק לזכויות האדם.
מבוא
1. סין ומשטר זכויות האדם הבינלאומי
שתי גישות לזכויות אדם
משטר זכויות האדם האוניברסליות
אוניברסליות יחסית
הגישה ההיסטורית הסינית לזכויות אדם בינלאומיות
המדיניות הסינית במסגרת משטר זכויות האדם הבינלאומי
2. יוזמת דרך המשי
יוזמת דרך המשי: אבן הפינה החדשה של מדיניות החוץ הסינית
תרומתה של יוזמת דרך המשי לפגיעה בדמוקרטיה ובמשטר זכויות האדם
דרך המשי של המידע
3. המדיניות הסינית באפריקה
הנוכחות הסינית באפריקה
כיצד סין מאפשרת סלחנות כלפי הפרת זכויות אדם באפריקה
כיצד הנוכחות הסינית עצרה את הליברליזציה של אפריקה
סיכום
רשימת מקורות
מקורות אקדמיים
מקורות נוספים