נושא א׳: מרכיבי העוצמה – מחוללי הביטחון לאומי – עצמה חברתית
עיקרי הנושא
מדינת ישראל, בדומה לכל מדינה אחרת המתמודדת במציאות גלובלית, מחזיקה בעצמה המורכבת ממספר היבטים ומאפיינים. העצמה של מדינה הינה קריטית, מכיוון שהיא זו שקובעת את מערכת היחסים שלה עם מדינות אחרות, ועל כן קובעת את היכולת לכפות את האינטרסים שלה על גורמים אחרים במפה הגלובלית. בין הסוגים השונים של עוצמה, קיימים קשרים ישירים ליכולת ההשפעה של אותה עוצמה על המציאות של ביטחון לאומי, אם במובן הצבאי-ביטחוני, ואם במובן המדיני-דיפלומטי. כך, נהוג להתייחס לשלושה סוגים עיקריים של עוצמה, המשפיעה בתורה על היבטים שונים במסגרת הביטחון הלאומי.
נושא ב׳: משבר הקורונה
עיקרי הנושא
משבר הקורונה הינו משבר רפואי בקנה מידה עולמי ואף היסטורי, אשר יצר באופן חסר תקדים שינויים אינטגראליים באופן שבו מדינות תפקדו ועדיין מוסיפות לתפקד תחת אילוצים בסיסיים ביכולת של אנשים לתקשר זה עם זה, וכך להפעיל את הכלכלה המקומית והעולמית גם יחד. אופיו של הנגיף כבעל תסמינים מתעתעים, אחוזי הדבקה גבוהים וסמויים, לצד אחוזי תחלואה גבוהים, הביאו למשקים רבים להיסגר, ולהמוני בני אדם להסתגר בבתיהם.
נושא ג׳: שיטות הניהול/פיקוד של מוריץ מנסאו
עיקרי הנושא
שיטת הניהול והפיקוד של מוריץ מנסאו קובעת, כי ניתן להבחין בין שני סולמות עיקריים המאפיינים את יעילותו של הארגון הצבאי. הסולם הראשון, בדמות רמת התיאום של הארגון, הקובעת את יכולתו להשתמש באסטרטגיה מורכבת המנצלת את הכוחות השונים והמאפיינים השונים של כוחות אלו, כדי להכניע את האויב, וכדי להתמודד עם זירות שונות באופן אשר יבטיח הגנתם של נקודות מפתח במסגרת הלחימה, אשר עלולה לקבוע בסופו של דבר את תוצאתו.