. הנושא שנבחר: גלובליזציה.
2. גלובליזציה, כמושג, מתייחסת להתכווצותו של העולם ולמודעות המוגברת של העולם בכללותו. משתמשים במונח כדי לתאר את השינויים העוברים על חברות ועל הכלכלה העולמית. אלו המהווים תוצאה של הסחר הבין-גבולי המתרחב באופן דרמטי, כמו גם ההשקעות והחליפין התרבותיים. לכן הנושא מעניין אותי במיוחד. הוא רב פנים ומגוון, וייתכן שזהו המושג המרכזי של תקופתנו.
3. התכווצותו של העולם עם התפשטות תהליכי הגלובליזציה, בעשרות השנים האחרונות.
4. רקע תיאורטי:
העיתונאי והפובליציסט האמריקאי תומאס פרידמן, בספרו "הלקסוס ועץ הזית" (פרידמן, 2000), מציג את התמונה הכלכלית והתרבותית על הישגי הגלובליזציה אך גם על מחירה. הגלובליזציה אכן תורמת מאוד בהיבטים שונים, ובעיקר בכך שהיא מחזקת את הרווחה החומרית של ציבורים רחבים. יתר על כן, היא נתפסת כהכרחית ולפיכך, גם הבעיות העולות ממנה, אין בהן כדי להביא לצורך להפסיקה, ניסיון שבין כך לא יצלח. לכל היותר יש לחשוב על דרכים להפכה ליותר הומאנית.
פרידמן מסביר את מושג ה"גלובליזציה" באמצעות סיפורים אודות התנסויותיו האמתיות ברחבי העולם. הוא טוען כי הגלובליזציה היא איננה רק מגמה או אופנה, אלא מערכת בינלאומית חדשה. זו המערכת שהחליפה את המערכת הקודמת של המלחמה הקרה, ואשר, כמו המערכת הבינלאומית של המלחמה הקרה, לגלובליזציה יש את החוקים והלוגיקה שלה. חוקים אלו משפיעים כיום בדרכים ישירות ועקיפות על הפוליטיקה, הסביבה, הגאופוליטיקה והכלכלה של למעשה כל מדינה ברחבי העולם (פרידמן, 2000).