עבודה זו עוסקת בנושא הביטחון התעסוקתי בקרב עובדים מבוגרים. עבודה זו מתמקדת בתחושת הביטחון הכלכלי של העובד המבוגר, המשתקפת בחששו להיפלט מהעבודה.
חשיבות מחקר נושא זה באה עקב כך המצב הסוציו – אקונומי של המבוגר בחברה המודרנית נחשב כמדד חשוב להזדקנות מוצלחת ולרווחה נפשית (Pinquart, Sorensen, 2000). כמו כן, אחד ההיבטים של הרווחה הכלכלית הסובייקטיבית הוא הביטחון התעסוקתי (Litwin & Sapir, 2009).
יתר על כן, חשיבות המחקר נובעת מכך שלביטחון התעסוקתי של העובד יש משמעות גבוהה יותר ככל שעולה הגיל. כך שבגילאים מבוגרים ההשפעות השליליות של אבטלה הינם משמעותיות יותר ((Klehe, Koen, De Pater, 2012. יתר על כן, בגילאים מבוגרים יותר עולה הקושי במציאת עבודה. כך שככל שגיל העובד עולה כך פוחתים סיכוייו למצוא עבודה. לפיכך, הרבה אנשים מבוגרים מתקשים במציאת עבודה חדשה ((Heidkamp, Corre, Van Horn, 2010; Kossen, Pedersen, 2008;).
בנוסף לכך, נמצא כי הנטייה לעזוב את שוק העבודה לא נבעה מכך שהמבוגרים לא רוצים לעבוד, אלא עקב סיבות אחרות. הסיבה הראשונה לכך היא חוסר היכולת להתמודד עם דרישות של משרות פנויות. הסיבה השנייה היא חוסר אפשרויות עבודה בשוק. והסיבה השלישית היא חוסר תמיכה הולמת משירות התעסוקה הציבורי. לכן, הפרישה המוקדמת לא הייתה עקב רצון לזמן פנאי נוסף או חוסר רצון לעבוד, אלא עקב אילוצים חיצוניים ושל חוסר אפשרויות תעסוקה (Wuebbeke, 2011) .
1 מבוא
2 סקירת ספרות
2.1 רווחה כלכלית וביטחון תעסוקתי
2.2 רווחה כלכלית בקרב אנשים מבוגרים
2.3 ביטחון תעסוקתי בקרב אנשים מבוגרים
3 שאלת המחקר והשערת המחקר
4 שיטת המחקר
4.1 הליך
4.2 מדגם
4.3 כלי המחקר
5 תוצאות
5.1 סטטיסטיקה תיאורית
5.2 סטטיסטיקה היסקית
6 סיכום ומסקנות
7 בביבליוגרפיה
8 נספחים
8.1 נספח א': שאלון המחקר