נושא העבודה בה בחרנו לעסוק הוא פינוי מיכל האמוניה ממפרץ חיפה. פרשה שהעסיקה את הממשלה את עיריית חיפה ואת תושבי האזור מתחילת שנות ה-2000 ועד שהגיעה לשיאה בשנת 2017. מדובר בהחלטה על התערבות שהממשלה בעצמה קיבלה ועל-פיה יפונה מיכל האמוניה המסוכן ממפרץ חיפה. אלא שההחלטה לא יצאה אל הפועל ונדחתה שוב ושוב, עד שלבסוף בית-המשפט חייב להוציא את ההחלטה אל הפועל, אף כי הדבר קרה במועד מאוחר בהרבה ממה שהחליטה הממשלה במקור. יש לציין כי התערבות בית-המשפט התרחשה מכיוון שהממשלה לא עמדה במשימתה ולכן החל מאבק ציבורי של ארגונים להגנת הסביבה ושל עיריית חיפה והתושבים.
תיאור האירוע
בשנת 2012 קיבלה ממשלת ישראל החלטה שמיכל האמוניה הנמצא במפרץ חיפה צריך להתפנות, ממקומו ההחלטה התקבלה בעקבות המלצות דו"ח וועדה ציבורית שמינה המשרד, אשר המליצה על פינויו בגלל סיכונים רבים שהוא גורם לציבור. הסיבה להחלטה על המעבר הייתה קשורה בראש ובראשונה לזיהום האוויר שיוצר מיכל האמוניה הממוקם כבר 25 שנים באזור הצפוף של מפרץ חיפה. בנוסף לכך הטיעון היה שהמפעלים יוצרים סכנה ביטחונית, מפני שבמקרה של מלחמה הם עלולים להיפגע מטילים של "חיזבאללה" וליצור אסון קשה באזור (דו"ח הוועדה המקצועית, 2017).
האחריות לנושא הוטלה על המשרד להגנת הסביבה שאף קיבל תקציב ייעודי לצורך כך. במקביל לכך על-מנת לפתור את הצורך הציבורי באמוניה היה אמור לקום מפעל לייצור אמוניה בנגב והמיכל מהמפרץ היה אמור לעבור לדרום.