עבודה זו תבקש לעמוד על הקשר שבין סמכותו של ראש העיר ובין השחיתות ברשויות המקומיות. ראשי הערים במדינת ישראל נוטים להאריך את כהונתם במשך זמן רב. השקיפות ברשויות המקומיות אינה רבה ואין ביקורת אמתית של משרד הפנים על המתרחש שם. רוב המידע שאנו מקבלים על המתרחש שם מתקבל מכתבות עיתונאיות אשר מדווחות על פרשות שחיתות וכתיב אישום מפעם לפעם. אמון הציבור הישראלי בממסד הפוליטי נמצא בדעיכה מתמדת מאז שנות השבעים והשמונים והדבר בא לידי ביטוי גם ברשויות המקומיות, על אחת כמה וכמה כאשר פרשיות שחיתות רבות עולות לכותרות לעיתים קרובות. קיימת חשיבות רבה לעמוד על הקשר שבין סמכותו של ראש העיר ובין מידת השחיתות ואם ימצא קשר כזה יהיה צורך בליצור תכניות אשר ינסו לבלום את התופעה. על מנת לענות כך יש צורך להבהיר את מידת סמכותו של ראש העיר קודם, הפרק השני יתאר בקצרה את מצב השחיתות ברשויות המקומיות כיום והפרק השלישי ידון בקשר בינם וימליץ על מחקרי המשך שיוכלו להמשיך שאת חקירת שאלת המחקר של עבודה זו.
שאלה והשערת מחקר
לאור האמור לעיל שאלתה מחקר היא האם קיים קשר בין מידת סמכותו של ראש העיר ובין מידת השחיתות בין הרשויות המקומיות במדינת ישראל.
מאחר ואין ספרות מחקר גדולה אשר עוסקת בפרשות השחיתות, בין השאר משום שמוסדות המדינה לא נוטים להזמין מחקרים אשר מבקרים את עצמם, אנסה לענות על שאלת המחקר באמצעות ניתוח תוכן של כתבות עיתונאיות, תחקירים עיתונאים, מאמרי דעה וכתבים של חוקרים ועיתונאים אשר מכירים את העולם מפנים ויכולים לשפוך אור, לפחות במידה מסוימת, לגבי התהליכים אשר מתרחשים בתוך המועצות המקומיות אותם אנו מבקשים ללמוד. אחת הבעיות אשור קשורות לשחיתות ברשויות המקומיות היא הקושי הרב בלהוכיח את השחיתות.
מבוא
שאלה והשערת מחקר
סקירת ספרות
פרק 1. סמכות של ראשות העיר
פרק 2. שחיתות ברשויות מקומיות
דיון קשר בין סמכות לשחיתות
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה