האם כניסתו של הנשק הגרעיני כגורם בסכסוך הפקיסטני- הודי סייע במיתונו של הסכסוך, או שמא הוא הסלים אותו?

מזהה: 1341
מאמר חם

נושא העבודה: תפקידו של הנשק הגרעיני בסכסוך בין פקיסטן להודו.

שאלת המחקר: האם כניסתו של הנשק הגרעיני כגורם בסכסוך הפקיסטני- הודי סייע במיתונו של הסכסוך, או שמא הוא הסלים אותו?

חלוקתה של תת- היבשת ההודית ומתן עצמאות להודו ופקיסטן על ידי בריטניה, בשנת 1947, הפכה להיות אחד הגורמים המרכזיים, אם לא העיקרי, בסכסוך המתמשך בין שתי המדינות. הבריטים הבינו, שהסיכוי להשגת יציבות בדרום אסיה לאחר עזיבתם, יהיה באמצעות חלוקת השטח על בסיס אתני- דתי: בין המרכיב ההינדי (שייצור את הודו) למרכיב המוסלמי (שיאכלס את פקיסטן) (נצר, 2003, 25- 26).

באוקטובר 1947 פרצה המלחמה הראשונה בין שתי המדינות. בין המדינות התפתח סכסוך, והאיבה לא פסקה. בספטמבר 1965 פקיסטן ניסתה לפלוש לג'אמו קשמיר ב"מבצע גיברלטר", מה שהוביל למלחמת קשמיר השנייה. בדצמבר 1971, החלה התקוממות במזרח פקיסטן. תגובתה של פקיסטן להתקוממות לוותה בתקיפות אוויריות בשטחה של הודו. צבא הודו הגיב בחריפות ופרצה מלחמה שלישית בין המדינות.

משבר קשמיר ב- 1990 בישר על כניסתו של גורם חדש ורב משמעות בסכסוך בין הודו לפקיסטן- הנשק הגרעיני. בעבודה, אנחנו נשווה את התקופה הגרעינית בסכסוך מול התקופה שקדמה לה, ונבחן כיצד השפיע נשק זה על מיתונו של הסכסוך- או הסלמתו.

40.00 ₪
סוג עבודה:
הצעת מחקר
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
מדעי המדינה ויחב"ל
שנת הגשה:
2016
מספר מילים:
633
היקף עמודים:
3
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.