בעבודתי אדבר על חתונות אלטרנטיביות, הרבנות הנוקשה, והסיבות של צעירים לבחור בחתונות אלטרנטיביות על פני החתונות האורתודוקסיות המסורתיות. בשנים האחרונות נוצרו סוגים שונים של חתונות אלטרנטיביות, ביניהם עורכים שונים המחליפים את הרב המסורתי. בנוסף, אבדוק את ההבדלים בין חתונות אורתודוקסיות, רפורמיות ואלטרנטיביות והדעה הרווחת לגבי כל אחת במגזרי אוכלוסייה שונים: חרדים, חילונים, דתיים-לאומים. בנוסף, בעבודתי אדון מיהו יהודי וכמו כן, אעסוק בחקיקה לאורך השנים בנושא טקס הנישואין ותפיסות פמיניסטיות המתנגדות לחתונה האורתודוקסית. יתר על כן, בעבודתי אתייחס לחקיקה בנושא הנישואים כדת וכדין בארץ ישראל וכיצד היא משפיעה על טקסי הנישואים השונים.
לדעתי, חשוב לערוך את המחקר מכיוון שבשנים האחרונות טקס החתונה עבר שינוי הן מבחינת התפיסה כלפיו, הן מבחינת השינוי בפועל מהלכו, והן מבחינת מספר האזרחים שמתחתנים בחתונה אלטרנטיבית. מכאן, שמדובר במאורע מכונן שבשנים האחרונות נכנס אל "העידן החדש", כלומר עם התפתחות הטכנולוגיה, התפתחויות אנושיות ושינויים של החברה בתפיסותיהם. כמו כן, מדובר באירוע החתונה (טקס מעבר), אשר הוא משנה סטטוס לכל אדם, מרווק לנשוי, ולכן כל אחד יכול להתחבר אל המחקר אשר פורס בפניו את כל הגישות השונות וכל היצע החתונות שניתנות גם בדרך המסורתית וגם בדרך הליברלית יותר-האלטרנטיבית.
אורתודוקסיה ומגמות אלטרנטיביות
בשנים האחרונות עקב המודרניזציה ישנה פתיחות לטקסים עכשיווים ושונים, הטקסים המסורתיים הולכים ומשתנים, והם עשויים לאבד את המשמעות והכוח שלהם. לכן, כדי לשמור על כוחם ומבלי ליצור התנגשות מיותרת של הערכים והעמדות העכשוויות יש לשמור עדיין על כוחו של הטקס.