נושא המחקר: ספורט הנשים בישראל כתמונת ראי של החברה הישראלית
שאלת המחקר: האם שאיפתן של נשים בישראל להצטיין בספורט הישגי ולזכות במדליות ובהכרה עולמית נובעת מרצונן להאדיר את שם המדינה (סיבות לאומיות), מרצונן לעלות על נס את המין הנשי(סיבות פמיניסטיות) או שמא בכלל הן עושות זאת למען עצמן, מסיבות פרטיות של כסף, תהילה, פרסום וכבוד.
משתנים:
משתנה בלתי תלוי: החברה הישראלית – המשתנה מתייחס לפני החברה הישראלית ולהתפתחויות שחלו בה ב- 69 שנות קיומה המייצגות מעבר מחברה קולקטיביסטית לחברה אינדיבידואליסטית וקפיטליסטית.
משתנה תלוי: ספורט הנשים ההישגי בישראל – המשתנה מתייחס לשלוש ספורטאיות אולימפיות בכירות שחיו וייצגו את ישראל בתקופות שונות.
השערת המחקר: ספורט הנשים בישראל מהווה תמונת ראי של ההתפתחויות המרכזיות שחלו בחברה הישראלית. השערתי היא שעקב מצבה הייחודי של מדינת ישראל ועצם היותה מדינה "צעירה" הנושא הלאומי והשאיפה להשיג זכייה למען המדינה תמיד עמדו בראש סדר העדיפויות, אך לטענתי במרוצת השנים כתוצאה מהתפתחויות סוציולוגיות ותרבותיות נוספו אליהם גורמים פמיניסטיים הקשורות ישירות במין הנשי ולאחר מכן, בשנות ה-2000, נוספו גורמים הנוגעים לתרבות הכסף והעברת הדגש מהכלל אל הפרט. החל משנות ה- 2000 בולטים גם הגורמים הקשורים בהאדרת ה"עצמי", וברצון של האדם בחברה הקפיטליסטית של המאה ה- 20 וה- 21 לזכות בעושר, פרסום ותהילה, כחלק ממגמה בחברה הישראלית של מעבר מחברה קולקטיביסטית לחברה אינדיבידואליסטית – קפיטליסטית.
שיטת המחקר: ניתוח תוכן איכותני.
ראשי פרקים:
פרק המבוא- ספורט הנשים בארץ ובעולם – סקירת הספורט הנשי, ומגמות שהתרחשו בתחום במרוצת השנים (בעולם ובארץ).
פרק תיאורטי –בפרק זה אבחן 3 תיאוריות שונות:
התיאוריה הראשונה – מתחומי מדע המדינה והסוציולוגיה, עוסקת בלאומיות בכלל ובלאומיות הישראלית בפרט, ובתחושת הזהות של אזרחיה עם המדינה וסמליה.