רקע
מאמר זה מבקש להציג את מילת הנשים, מנהג תרבותי נפוץ, אשר קיים במדינות רבות בעולם ולאחרונה אף מתבצע במדינות מערביות בשל נדידתן של קהילות מהגרות. מילת נשים FGM- Female Genital Mutilation אשר נקראת לעיתים השחתת איבר המין הנשי, הוא תהליך פוגעני אשר כרוך בחיתוך פיזי של איבר המין הנשי בילדות ונערות צעירות. תהליך זה מתבצע ללא הצדקה רפואית והצדקתו הדתית מוטלת בספק.
עבודה זו מתארת תחילה את התופעה מנקודת מבט רפואית, תרבותית, הסיבות לקיום המילה הנשית ואת ההשלכות הרגשיות והרפואיות שלה. בהמשך העבודה, מתוארת הפגיעה בזכויות הנשים אשר עוברות מילה מול המאבק המדינתי הבינלאומי למיגור התופעה.
לאחר מכן אעמיק במקר מבחן בו אציג כיצד מתמודדת מצרים עם התופעה וזאת מתוך הנחה כי רוב הנשים במצרים עוברות את ההליך ומנהג מילת הנשים מוטמע בה באופן עמוק ביותר.
מהי מילת נשים
מילת נשים היא מנהג דתי, חברתי ותרבותי אשר נפוץ בעיקר במדינות אפריקאיות ומוסלמיות[1]. מנהג זה מבוצע לרב בילדות צעירות בין הגילאים 3 עד 13 ובמהלכו מבוצע חיתוך או כריתה של חלק מאיבר המין הנשי. ישנם סוגים שונים של מילת נשים בדרגות שונות של חומרה. הצורה הקלה ביותר (נעשית בעיקר במלזיה) כוללת חיתוך בעורלת הדגדגן או הסרתו המלאה הכולל את השפתיים החיצוניות, השפתיים הפנימיות ואף כריתת הדגדגן עצמו. המקרים הקיצוניים יותר כוללים סגירה חלקית של איבר המין באמצעות תפרים.
רקע
מילת נשים
מהי מילת נשים
סיבות למילת נשים
היבט רפואי
היבט תרבותי
פגיעה בזכויות
יחס העולם למילת נשים
מילת נשים במצרים
סיכום
רשימת מקורות