תעשיית המריחואנה מגלגלת מיליארדי דולרים בשנה, יש נתונים האומדים כי בשנת 2021 תעשיית הקנאביס תגלגל קרוב ל-30 מיליארד דולר בשנה ובשנת 2025 אף תגיע לכ-50 מיליארד דולר בשנה. נתונים אמפירים צריכים להיות מגובים דרך הפניה לספרות אקדמית. ללא ספק מדובר בנתונים מספריים מדהימים ובקצב גידול נאה לכל הדעות.
בשנים האחרונות ניתן להיווכח כי הולך וגדל השיח הציבורי בעולם בכלל ובמדינת ישראל בפרט בנושא לגליזציה של סמים קלים מסוג מריחואנה. כלכלנים בכירים כמו מילטון פרידמן דורשים לקיים שיח גלוי על שימוש בסמים אלו בכדי להביא למצב של לגליציה מלאה ולהביא לחוקיות צמח הקנביס (Friedman and Szasz, 1992).
תומכי הלגליזציה מציינים שתי סיבות עיקריות מדוע כדאי למדינות לאשר לגליזציה של מריחואנה:
הסיבה הראשונה הינה סכומי העתק שמשפחות הפשע מגלגלות בעסקי הסמים הלא-חוקיים. יש הטוענים שאם וכאשר מדינה תפעל לביטול או שינוי החוקים הפליליים העוסקים באחזקה, שימוש ומכירה של מריחואנה אז המדינה תוכל לגבות מיסים וכמובן תוכל לפקח על איכות המוצר הנמכר, כך שציבור הצורך את הסם לא ייפגע.
סיבה נוספת שמציינים תומכי הלגליזציה היא שיקולים רפואיים. נטען כי זנים מסוימים של צמח הקנביס עשויים לסייע לאנשים הסובלים מבעיות כמו: זיכרון, חרדה, כאבים כרוניים ואף גידולים סרטניים. בסקר שנעשה בבית החולים איכילוב נמצא כי 95% מרופאי הכאב רושמים קנאביס למטופליהם בעוד 45% מאותם רופאים היו מעדיפים לטפל בעצמם בקנאביס על פני תרופות אחרות .