אחת התופעות אשר מאפיינות את העשורים האחרונים היא ירידת האמון של האזרחים בממשלים הדמוקרטים בעולם המערבי. השיטה המסורתית של הדמוקרטיה הליברלית החלה לאבד מאמון הציבור ולכן החלו הוגים במדעי המדינה לנסח מודל מוסדי חדש של דמוקרטיה שיתופית בה אזרחים לוקחים חלק קבוע ואקטיבי בתהליך קבלת ההחלטות בדרגות שונות. לצד שינוי זה בעשורים האחרונים גם האינטרנט הפל להיות חלק בלתי נפרד מן החיים של מרבית האזרחים. הרשתות החברתיות ניצלו את השיפורים הטכנולוגיים בתחום האינטרנט והפכו להיות מקום מפגש של אזרחים רבים, באופן יומיומי.
בעבודה זו אבקש לחקור את האופן שבו הרשתות החברתיות המקוונות ( לדוגמא פייסבוק, טוויטר ויוטיוב) משמשות ככלי דליברטיבי המייצר פלטפורמה לדיון ציבורי פוליטי. בעבודתי אבקש לתאר את מודל הדמוקרטיה הדליברטיבית, להדגיש את חשיבותה ולבחון באיזה אופן הרשתות החברתיות מצליחות לקיים את המודל. בנוסף ארצה לעסוק בהשלכות שיש לדיון הפוליטי שנוצר ברשתות החברתיות- האם הדיון מקדם ויכוח פתוח המאפשר גיבוש עמדה תוך היחשפות לדעות שונות או שהוא יוצר confirmation bias וקיטוב עמדות? האם דיון שכזה יכול להיתרגם לפעולות פוליטיות במרחב offline? מטרת העבודה היא לסקור האם כלל נתן להשתמש ברשתות החברתיות ככלי דליברטיבי ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת.
הדרך שבה אבקש לחקור שאלות אלו היא בעיקר באמצעות סקירה וניתוח של מחקרים קיימים בתחום. ראשית אתאר את המודל הדמוקרטיה הדליברטיבית עצמו. לאחר מכן אסקור בקצרה את ההשפעות של הרשתות החברתיות על החברה בכלל ועל השיח הציבורי בפרט.