מונח שיחור מזון מתייחס למאפיינים שונים של השגת מזון בקרב בעלי חיים כגון ציד, חיפוש צמחים אכילים וכד' (ברנע, 2004). בעבודה זאת נתמקד בהתנהגות של ציד, ובאופן ספציפי, בהתנהגות של ציד בקבוצות לעומת ציד ביחידות. כאשר מסתכלים על התנהגות של ציד, ניתן לזהות בעלי חיים כגון אריות וזאבים אשר פועלים בשיתוף פעולה על מנת להשיג מזון (Packer, Scheel & Pusey, 1990; Muro, Escobedo, Spector & Coppinger, 2011 ) ולעומת זאת, בעלי חיים אחרים כגון טיגריסים וקרוביהם, צדים בצורה יחידנית (Karanth & Sunquist, 2000). נהוג להתייחס לארבעה גורמים אשר משפיעים על האופן שבו בעלי חיים משיגים את מזונם. גורמים אלו הם גורמים חיצוניים, גורמים פנימיים, גורמים פילוגנטיים וגורמים אפיגנטיים. בעבודה זאת, לא נתייחס לאחרונים.
העבודה כוללת:
תקציר
מבוא
תיאוריות
סיכום ומסקנות
מקורות