סיכום מאמרים:
1.
The Responsibility Objection to Abortion: Rejection Theo Notion That The Responsibility Objection Successfully Refutes A Woman's Right To Choose/ Ian McDaniel.
האחריות להתנגדות להפלות: דחיית התפיסה כי "האחריות להתנגדות" ככזאת המבטלת את זכותה של האישה לבחור האם להפיל או לא; מחקר זה עוסק בסוגיית ההפלות, ובו החוקר מעלה טענות כנגד התפיסה הקיימת בקרב חסידי מתנגדי ההפלות ; מתנגדי ההפלות עושים לא פעם שימוש במונח "האחריות להתנגדות" , מונח אשר נוצר להפריך טענה של חוקרת בשם ג'ודית ג'ארוויס ג'ונסון, אשר פרסמה מאמר בשנת 1971, ובו היא טוענת כי ניתן לבצע הפלה במקרה של הריון בלתי רצוי. באופן כללי ניתן לומר כי המונח "ההתנגדות לאחריות" גורס כי האישה היא זאת אשר אחראית לעובר אשר גדל בתוכה, וזאת מתוצאה של השתתפותה של האישה בפעילות מינית מרצונה החופשי, ולכן במקרה כזה הפלה היא אינה מותרת, מאחר שהאישה צריכה לשאת באחריות על מעשיה.
2.
The Israeli abortion committees’ process of decision making: an ethical analysis/ Nitzan Rimon-Zarfaty, Alan Jotkowitz.
מאמר זה עוסק בסוגיית תהליך קבלת ההחלטות של ועדות ההפלה הישראליות מן הבחינה האתית – מהן התיאוריות או לחילופין המתודולוגיות האתיות הבאים לידי ביטוי בתהליך קבלת ההחלטות של הוועדה; המאמר מתמקד בתהליך קבלת ההחלטות של הוועדה במקרים בהם סובל העובר מפגם קל עד בינוני בלבד, ואינו עוסק במקרים אחרים של הפלות. החוק הישראלי להפלות משנת 1977, מעניק באופן חוקי לוועדות בבתי החולים במדינת ישראל להחליט אודות בקשות של נשים בעבור רצונן להפיל את עוברן. אחד מן הסעיפים של החוק קובע כי ניתן לאשר הפלה במקרים ישנה לקות התפתחותית אצל העובר. מטרתו של המאמר היא לעמוד אודות דרכי החקירה האתיות, אשר בהן עושים ימוש חברי הוועדה בוועדות להפסקת הריון, משהם ניצבים בפני הדילמה האם לאשר הפלה עקב לקות התפתחותית קלה עד בינונית אצל העובר. הראיונות שנערכו במהלכו של המחקר מצביעים על כך כי חברי הועדות עושים לרוב שימוש משולב של תורת המידות/תורת המוסר, ומודל הקשר היחסי.