מחקרים על היתרונות של פעילות גופנית וספורט לעיתים קרובות ממוסגרים בתוך השיח הרפואי, אשר ממליץ על התעמלות כדי לצמצם את ההסתברות של מחלות שונות כגון מחלות לב, מחלות נשימה וחילוף חומרים בין היתר. המלצות אלה חשובות, אך לצערנו במשך תקופה ארוכה לא הייתה התייחסות, או הייתה התייחסות מופחתת, לחשיבות של ספורט בהקשרים אחרים של חיי אדם. בעבודה זו נציג סדרה של מחקרים שבאים להבהיר את היתרונות שיש בספורט מבחינת תהליכי סוציאליזציה, תהליכים נפשיים, התפקוד בבית-הספר ושיפור איכות החיים של המתעמלים. הגישה התועלתנית לגבי היתרונות בספורט אינו חייב להשכיח את המוטיבציה העיקרית של הפעילות והיא הנאתם של המשתתפים.
מחקרים רבים בעולם מתייחסים ברצינות גוברת על התוצאות החיוביות שיכול להביא מעט פעילות גופנית או ספורט. ממשלות וגופים אחרים במדינות שאחראים לבריאות הציבור, מודאגים ממעט הפעילות הגופנית בקרב הציבור וההשלכות החברתיות ובריאותיות בעקבות כך. מחקרים שנעשו לאחרונה מצביעים על אורך חיים בלתי פעיל כגורם המלווה את תחילתם והחמרתם של מספר מחלות כרוניות כמו לחץ דם, סוכרת והשמנת יתר בין השאר. בעולם בו הוצאות הבריאות גדלות באופן עקבי, יש אינטרס ברור מטעם המדינות להשקיע במניעת מחלות.
במובן זה, אנו מבינים כי לנהל אורח חיים לא פעיל לא רק מדרדרת את איכות החיים של האוכלוסייה וגורם להחמרה של מחלות, אלא שגורר גם הפסד כלכלי עבור המדינה. מהתקציב שמוקצה לסוכנויות וגופים הקשורים לבריאות, אפשר לצמצם בכ-20% אם היינו משנים את מצב העניינים עם תכניות ופרויקטים המעודדים פיתוח של פעילויות גופנית.
רקע
בריאות הנפש ופעילות גופנית
חרדה, תפיסה עצמית ופעילות גופנית
פעילות גופנית ותהליכים קוגניטיביים
פעילות גופנית ופעילות המוח
תהליכי חברות ופעילות גופנית
ביצועים בבית ספר ופעילות גופנית
השפעת הפעילות הספורטיבית להפחתת האלימות בקרב בני נוער
ספורט, אלימות ותרבות
השפעת הספורט על אלימות בקרב בני נוער
הערכים בחברה
השארה ומסקנות