בימינו, נשים רבות כבר אינן מסתפקות בתפקידן המסורתי של אם ועקרת בית בלבד, אלא, מבקשות לממש את עצמן ולהשתלב בשוק העבודה. לצד השתלבותם של נשים בשוק העבודה, בעשורים האחרונים החלה להתפתח תופעה אשר מכונה "הגבר החדש". לצד תפקידם של הגברים כמפרנסים העיקריים במשפחה, יותר ויותר גברים החלו להגביר את מעורבותם בטיפול בילדים ובבית. מחקרים מעלים כי לחלוקת התפקידים השוויונית יותר בין גברים ונשים בחברה ישנן השלכות חיוביות, לרבות שביעות רצון של גברים ונשים מעבודתם וחיי המשפחה, שיפור ברמת ההכנסה של משק הבית המשותף ועליה באיכות החיים של חברי המשפחה.
על רקע השינויים באופן חלוקת התפקידים בין גברים ונשים, וכן, ההשלכות החיוביות של חלוקת תפקידים שוויונית בין בני הזוג, לאורך השנים האחרונות חוקרים רבים מבקשים לזהות את הגורמים אשר מנבאים את אופי חלוקת התפקידים במשפחה. בהמשך לכך, בעבודה הנוכחית נבקש לבחון את הקשר בין רמת דתיות לבין רמת השוויון באופן חלוקת התפקידים במשפחה. כמו כן, נבקש לבחון את הקשר בין רמת דתיות לבין עמדות המשתתפים לגבי תפקיד האישה כמפרנסת שנייה בבית.
מטרת המחקר ושאלת המחקר
מטרת העבודה הנוכחית לבחון את הקשר בין רמת דתיות במשפחה ורמת הכנסה לבין רמת השוויון באופן חלוקת התפקידים במשפחה. המחקר הנוכחי העלה את השאלות – האם רמות גבוהות יותר של דתיות יימצאו קשורות לרמה נמוכה יותר של שוויון באופן חלוקת התפקידים במשפחה?. כמו כן, האם רמות גבוהות יותר של דתיות יימצאו קשורות לעמדות מקבלות יותר לגבי תפקיד נשים כמפרנסות נוספות במשק הבית?.