טיפולי פוריות, נחשבים לתהליך מורכב וארוך, המשתנה בהתאם לעצם בעיית הפוריות, שלכן מתמקדת בבעיות הפוריות של הגבר, או של האישה. התהליך הארוך, ואף היקר, אשר לא פעם מסתיים במפח נפש, וכישלון בהבאת תינוק לעולם, הפך בשנים האחרונות, נוכח שכיחות בעיות הפוריות בקרב זוגות המבקשים להביא ילדים לעולם, לנושא בעל דיון ציבורי נרחב, העוסק במצבם של בני הזוג, בקשיים שלהם, ובתמיכה לה הם דרושים ((Gazit & Amichai-Hamburger, 2020. עבודת מחקר זו, תתמקד בפלטפורמה אחת אשר מציעה חלופה לקבוצות התמיכה המסורתיות, אשר הפכה לפופולארית, בישראל כמו גם בעולם המערבי כולו, של קבוצות התמיכה והשיתוף ברשתות החברתיות (לרבות פייסבוק).
הקבוצות ברשתות החברתיות, לרבות פייסבוק, מציעות מכנים משותפים אשר מעניינים את המשתמשים, ומביאים אותם לחיבור חברתי ולעיתים אף רגשי. קבוצות התמיכה, לעומת זאת, בעלי יכולות להציע לא רק תמיכה, אלא גם מידע, וכלי התמודדות (Robinson, Lauckner, Davis, Hall & Anderson, 2019). עבודת מחקר זו תתמקד בשדה מחקר זו, ותאיר באמצעות מחקר איכותני את המשמעויות של קבוצות תמיכה אלה, בנושא פריון.
המחקר יבוצע באמצעות ניתוח מודעות (׳פוסטים׳) והתגובות למודעות אלו, בשתי קבוצות העוסקות בנושא הפוריות ברשת ה-פייסבוק - ׳פוריות, טיפולים, שימור, תרומת זרע וביצית- בדרך לאימהות׳ ו-׳טיפולי פוריות - תמיכה עד להצלחה!׳.