אטרקטיביות פיזית וייחוס של תכונות מסוימות בהתבסס על מראה חיצוני העסיקו בני אדם בתקופות ובאזורים שונים לאורך ההיסטוריה, החל מאריסטו דרך דרווין ועד ימינו (Zebrowitz, Wang, Bronstad, Eisenberg, Undurraga, Reyes-Garcia & Godoy, 2011). בספרות המחקרית, הנטייה לקשר בין אטרקטיביות פיזית לבין תכונות אישיות חיוביות מתועדת מאז שנות השבעים של המאה העשרים (לירן-אלפור וקמה, 2007).
אטרקטיביות פיזית מקושרת למגוון תכונות אופי חיוביות, כפי שמודגם במשפט "מה שיפה, הוא טוב" (Dion et al., 1972, p. 285), ומנגד, לאנשים הנחשבים לבלתי מושכים נקשרים סטריאוטיפים שליליים בנוגע לתכונות אופי בלתי רצויות (לירן-אלפר וקמה, 2007). הקישור הזה בין אטרקטיביות פיזית לתכונות חיוביות, שלרוב אינו מעוגן במציאות, מתואר באמצעות "סטריאוטיפ האטרקטיביות הפיזית" (Fudman, 2010), שמייצג את הנטייה האנושית לייחס לאנשים מושכים תכונות חיוביות יותר בהשוואה לאנשים הנחשבים לפחות מושכים.
תהליך זה מבוסס על העובדה שבהעדר אינפורמציה נוספת, אנשים מסתמכים על מראה חיצוני כבסיס להסקת מסקנות אודות מאפיינים אישיותיים. כלומר, בני אדם מקשרים בין תכונות אופי מסוימות לבין סממנים חיצוניים ומיישמים את המידע הזה כאשר הם מבצעים שיפוט לגבי אחרים (Albright, Malloy, Dong Kenny & Fang, 1997).
בכל תרבות, בני אדם מגלים רגישות לסממנים של אטרקטיביות פיזית ומתבססים עליהם בבואם לבצע שיפוט לגבי מאפייניהם של אנשים ותכונותיהם. השיפוט הזה מסתמך על סטריאוטיפים תלויי-תרבות, המבוססים על האמונות והערכים הדומיננטיים של אותה תרבות (Chen, Sheffer & Wu, 1997). מקורו של ההבדל בין ייחוס של תכונות שונות הוא בעובדה שבתרבויות שונות תכונות מסוימות מוערכות באופן שונה (et al., 2011 Zebrowitz).
תקציר
מבוא
אטרקטיביות פיזית – רקע
סטריאוטיפ האטרקטיבית הפיזית
סטריאוטיפ האטרקטיביות הפיזית בהיבט בין-תרבותי
ראיונות עבודה וסטריאוטיפ האטרקטיביות הפיזית
סיכום
מסקנות
המלצות ליישום בשטח
הצעות למחקר עתידי
מגבלות
ביבליוגרפיה