בעבודה זו אנו בוחנים את הקשרים של האדם עם משפחתו כאשר הוא נמצא בקטגוריות שונות בחייו ובעיקר כאשר האדם נמצא בזוגיות או בלי זוגיות. בעוד שבעבודה הקודמת מצאנו שיש קשר בין רמת המשפחתיות למצב המשפחתי, גיל האדם, מגדר, השכלה ומקום מגורים. בעבודה זו אנו מנסים לנבא את רמת המשפחתיות, מידת הקשר של בני משפחה (אחים.ות והורים) ע"י מצב משפחתי והבדל בניבוי כאשר מוסיפים משתנים דמוגרפים אחרים כגון גיל, מגדר, רמת השכלה ומקום מגורים.
שאלת המחקר : האם המצב המשפחתי של האדם יכול לנבא את רמת המשפחתיות שלו?
נבחן את שאלת המחקר לפי המשתנים הבאים :
משתנה תלוי :- רמת משפחתיות- משתנה כמותי
משתנה זה נבנה ע"י צירוף שתי שאלות , על הקשר עם המשפחה ועם האחים . Q21- Q22 .
Q21 - - השאלה הינה חשוב על ההורה שאתו אתה בקשר בתדירות הגבוהה ביותר: באיזו תדירות אתה נמצא בקשר עם הורה זה, בין אם פנים אל פנים, בטלפון, באינטרנט או בכל אמצעי תקשורת אחר? התשובות נעות בין 1-כל יום לבין 8-אף פעם .
Q22 – השאלה הינה חשוב על האח או האחות שאתו אתה בקשר בתדירות הגבוהה ביותר: באיזו תדירות אתה נמצא בקשר עם אח או אחות אלו, בין אם פנים אל פנים, בטלפון, באינטרנט או בכל אמצעי תקשורת אחר? התשובות נעו בין 1-כל יום לבין 8-אף פעם . קודדנו את שתי הקטיגוריות מחדש V481 , V491 - נשאר הקידוד 1- כל יום ו8- אף פעם , ביצענו פעולת compute -ממוצע למשתנים V481 ,V491 , יאפשר לנו לבחון ממוצעים מתוך התייחסות אל המשתנה כאל משתנה כמותי.