Devasahayam T.(2007). Book review: Working and Mothering in Asia: Images, Ideologies and Identities. Women's Studies International Forum. Vol 31, issue 3. Pages 229-231
א. כותבת הביקורת למעשה מציגה את הספר לפי הרעיון המרכזי אשר מוצג בספר. רעיון זה טוען כי רעיונות מסורתיים פטריארכליים גרמו למעשה ליצירה של זהות נשית ברחבי אסיה, זהות אשר מקבלת הצדקות ביולוגיות וחברתיות, שמדגישה את התפקיד המסורתי של האדם בתור האחראית על הילדים ועל ניהול משק הבית. הספר מבקש לתאר כי הסיבות לתיאורים הללו הינם לא נכונות ונובעות מתוך ניסיון הממסד לקבע את הנורמות החברתיות כדי לשמור על יציבות חברתית. כותבת הביקורת מראה כי הספר מחולק לחמש מסות כל אחד עבור מדינה אחרת באסיה. החלק הראשון מסביר את המשמעות המרובות של האימהות אשר הוגדרו על ידי הממסד ואשר לא מאפשרים ניידות חברתית גבוהה לנשים. כותבת הביקורת מציגה את הנושאים העיקריים שבהם עוסק הספר, בצורה של הסבר תיאורטי, הדגמות אמפיריות אשר מראות את המציאות בפועל, ולאחר מכן מתארת תהליכים שהם למעשה תיאור ההשלכות של המדיניות הממסדית כלפי הנשים במקומות אשר נבדקו.
ב. היתרון הגדול של הספר הוא היכולת שלו לתאר את האבסורד הקיים בתפקיד של האימהות בחברה בתקופה המודרנית. המאמרים השונים אשר מתוארים בספר מצליחים להראות את האבסורד בכך שמצופה מן הנשים לנהל קריירה בחברות כמו סינגפור ויפן, אולם מצד שני הן עדיין אמורות להיות האחראיות הבלעדיות על גידול הילדים. הכותבת מציינת כי החיבורים נכתבו בצורה קלה לעיכול ועדיין לשמור על פירוט יעיל.