בשנים האחרונות חוקרים רבות את השפעת צריכת תוספי מזון על גוף האדם ועל ביצועים ספורטיביים. אחד תוספי המזון הנפוצים ביותר הוא קריאטין פוספט Beal, 2011)). קריאטין פוספט נמצא בשריר ומהווה תרכובת עתירת אנרגיה (וקסלר, מלצר ובכנר, 2009). המולקולה מורכבת מחומר שנקרא קריאטין שאליו קשור פוספט בקשר עתיר אנרגיה (נייס וענבר, 2003). הפוספט מהווה 66% והקריאטין 33% מהקריאטין פוספט (Krieder, 2000).
הקריאטין נמצא במזונות כמו דגים ובשר נא, בריכוזיות של 3-7 גרם עבור כל קילו Hespel and Derave 2007)), הכמות הצריכה הנדרשת ביום היא 2 גרם. דרך שנייה, לספק קריאטין היא באמצעות ייצור עצמי של הגוף. קריאטין מיוצר בכבד, בכליה ובלבלב מחומצות אמיניות (אריאלי ולהב, 2016). בכדי ליצור קריאטין יש צורך בחומצות אמיניות: ארגינין, גליצין ומתיונין. סינתזה של החומצות אמינו ארגינין וגליאצין על ידי האנזים ל- ארגינין- גליצין תיצור גואנודינוצאטט אשר בסוף התהליך הופך לקריאטין. הקריאטין מסופק למוח, לב ולשרירי השלד באמצעות מחזור הדם בגוף ומוחדר לתאים יחד עם מולקולות נתרן והקריאטין מזורז בהחדרתו לתאים באמצעות הפרשת אינסולין Beal, 2011)). סך כל כמות הקריאטין בגוף האדם היא כ- 120 גרם בממוצע, כאשר רובה בשרירי השלד (אריאלי ולהב, 2016), מאגרי הקריאטין פוספט הנמצאים ברקמות ובתאים מוערכים בכ- 4 גרם עבור כל קילוגרם של שריר Krieder, 2000)).
1. מבוא
2. תוצאות
2.1 תוצאות מאמר ראשון
2.2 תוצאות מאמר שני
2.3 תוצאות מאמר שלישי
2.4 תוצאות מאמר רביעי
2.5 תוצאות מאמר חמישי
3. סיכום ודיון
3.1 מגבלות המחקר על פי מאמרי הסקר
3.2 המלצות
4. ביבליוגרפיה