הזדקנות הגוף, משפיעה על מערכות פיזיולוגיות שונות. ההשפעה הזו מתבטאת בסופו של דבר גם בתפקוד לקוי של הגוף ולכן עולה גם הסכנה לנפילות. השרירים מספקים אנרגיה ומאפשרים את התנועתיות של הגפיים. ככל שהגוף מזדקן כך נוצרת אובדן של מסה בשרירים "סרקופניה". ניתן גם לראות שינויים בסיבי השריר ובגידים, שגם נובעים בשל ההזדקנות. בשרירים. אצל אנשים זקנים, נראה כי יש פחות תנועתיות ולמעשה קיימת ירידה בכוח של השריר (Macaluso & De Vito, 2003, p.450). השינוי בשרירים נובע גם מכך שהמוח לא מייצר תאי שריר חדשים שניזוקו כאשר המוח זקן, לכן מערכות רבות בגוף נעשות פגיעות יותר ((Macaluso & De Vito,2003, pp.451-452).
מערכת בקרת היציבות קשורה לכמה מערכות פיזיולוגיות בגוף שהם מסייעות לפעילותה. החשיבות באינטראקציה בין המערכות הללו נובעת בשל העובדה שרק קשר תקין ביניהם, כמו גם תפקוד תקין של כל אחת, יכולים להביא לתפקוד יעיל ונכון של מערכת בקרת היציבות. אם נרצה לבחון את יכולת התפקוד של מערכת בקרת היציבות או להבין ממה היא נפגעה, נצטרך לבחון את התפקוד של כמה מערכות בגוף ולראות האם הן פועלות בצורה תקינה שאכן מאפשרת את היכולת של שיווי המשקל והיציבות. Horak, 2006, pp.7-8)
לבחינת הגורם לנפילות יש חשיבות בשל העובדה שזוהי תופעה רווחת. מנתונים עולה כי אחד מכל שלושה אנשים מעל גיל 65 יעבור תופעה של נפילה לפחות פעם אחת בשנה. לחלק מהנפילות הללו אין מרפא ולפחות אחת מתוך עשרה מסתיימת עם תוצאות והשלכות חמורות כמו שבר באגן, פגיעות ראש ואפילו מוות.
מבוא
פרק 2 סקירה ספרותית
נפילות בגיל מבוגר
הזדקנות הגוף
מערכת בקרת היציבות בגוף והפרעות בשיווי המשקל
מערכת השרירים והמפרקים
פרק 3 אינטגרציה
פרק 4 סיכום
פרק 5 ביבליוגרפיה