מבוא:
בעבודה זו, נסקור היבטים של בריאות וסיעוד בחברה רב-תרבותית. מטרתה, לזהות דפוסי התמודדות עם מצבי בריאות שונים אצל פרטים מתרבויות שונות, ולפתוח חלון להבנה רב-תרבותית, בדי לקדם את נגיעתנו והטיפול בחולים בהם נתקל למקום מקצועי יותר, בכל המישורים.
במסגרת הקורס, ביצענו שלושה ביקורים אצל מטופלת שבחרנו- ב', לאחר שעברה אירוע מוחי איסכמי- CVA. בעקבות האירוע ל-ב' המיפלגיה שמאלית, ופציאליס שמאלי, היא נאלצה להפסיק את עבודתה והייתה בשלבי שיקום ראשוניים כשפגשנו בה. את הביקורים ערכנו בביתה, זמן קצר לאחר שחרורה.
במהלך המפגשים, אשר שתועדו, ומצורפים בסוף העבודה כנספחים, סקרנו את תרבותה של ב', השונה משלנו, את האופן שבו התרבות משפיעה על תפיסותיה בכלל ועל מצבה הבריאותי בפרט. סקרנו את אופן ההתמודדות שלה ושל בני משפחתה עם המצב החדש, המצריך שינוי משמעותי והסתגלות מחודשת, וכן את מערכות התמיכה שלה.
מתוך אלו, סקרנו כמה היבטים שונים של קושי, אשר באו לידי ביטוי בשיחותינו, והעמקנו בתחושת הירידה בדימוי העצמי שחוותה ב', שאר בלטה לאורך המפגשים, לאור תיאוריה שהיוותה חלק מחומר הקריאה של הקורס.
בסיכום, הבאנו נימה אישית בנוגע לתהליך אישי שעברנו והלמידה המרובה שהפקנו ממנו.
את המטופלת ב' בחרנו להציג על-פי מודל ה-ICF (International Classification of functioning, Disability and Health). מודל זה, שנבנה על-ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO) מתייחס למטופל בכל היבטי החיים השונים, ושם דגש על היבטים סביבתיים שכוללים את מידת ההשתתפות והמעורבות של הפרט בסביבתו.