לפני שנים לא רבות מדי, עולם הפרסום התחלק למספר מצומצם יחסית של ערוצי פרסום. חוד החנית היה עד לא מזמן, הטלוויזיה, כאשר העולם עדיין משתמש בצורה גורפת ברדיו ובעיתונות הכתובה כערוצים מסורתיים אשר מהווים חלק בלתי נפרד מרוב הקמפיינים כפי שאנו מכירים אותם היום. הפרסום בטלוויזיה נחשב לפרסום אגרסיבי, אשר זוכה לכמות נאה ביותר של לקוחות פוטנציאלים אשר סופגים את הפרסומת, ולרוב אף מגיבים בהתעניינות ואף השלמה של עסקה. העיתונות הכתובה ועולם הפרסום, עד לא זמן רב כל כך, ניהלו קשר יציר של תלות, כאשר העיתונות הכתובה התפרנסה מיצירת שטחי פרסום אשר הציעו לארגונים תפוצה ידועה מראש וכך גם אפקט וצפי מכירות יחסית ברור (Sridhar & Sriram, 2015).
בעשרות השנים האחרונות, המשוואה הפשוטה הזו השתנתה כליל, עם כניסתו של האינטרנט לתוך חיינו ונגיסתו האיטית והבטוחה בדרך שבה האדם מנהל את חיי היום יום שלו. האינטרנט התקבל בתחילה בקרירות מצד העולם העסקי, כאשר ארגונים נטו שלא לקחת בו חלק מהותי בתחילה, ועם הזמן החלו להציג נוכחות רבה יותר ויותר, עד אשר הגענו למצב הנוכחי, שבו האינטרנט הופך להיות חלק מרכזי באסטרטגיה השיווקית של ארגונים רבים (Danaher & Dagger, 2013).
כפי שציינו, האינטרנט יצר ׳מהפכה שקטה׳ בעולם השיווק, ועם זאת, הרשתות החברתיות והמכשירים הניידים הפכו מהפכה שקטה זו למהפכה רועשת, מהירה וסוחפת, אשר מחייבת את הארגונים להתאים את עצמם מצד אחד, ומזמינה אותם ליהנות מהיתרונות הייחודיים שהפרסום באינטרנט וברשתות החברתיות מציעה, ביניהם קשר אחר וחם יותר עם הלקוח, ובעיקר יכולת איסוף מידע כפי שלא היה בעבר.
מבוא
1. הפרסום המודרני
1.1 רקע
1.2 מאפייני הפרסום הדיגיטאלי
2. ערוצי פרסום
2.1 ערוצי פרסום דיגיטאליים
2.2 בחירה ושילוב בין ערוצים
3. אפקטיביות של ערוצי פרסום
3.1 תנועה מול רכישה
3.2 מעבר תקציבים בין הערוצים השונים
4. סיכום
5. מקורות