בעולם העסקים המודרני והגלובאלי של ימינו, כניסה של חברות לארצות חדשות השונות ומרוחקות מארצות המקור, הופכת להיות דבר שבשגרה. הרצון להתרחבות נובע הן מהרצון לגיוון סל המוצרים וכניסה לפלחי שוק חדשים ורווחיים ולעיתים בשל מצב של כניסת מתחרים חזקים לשוק במדינת המקור וגידול הסיכון לחברה. במקרים מסוימים חדירה כזאת מועדת על מנת לקצר זמני אספקה של מוצרים ושירותים או לצורך הקמת אתרי ייצור במקומות בהם עלות הייצור (בדרך כלל משאבי אנוש) נמוכה יותר.
בעולם העסקי העכשווי קיימות אסטרטגיות רבות ומגוונות לחדירה וביסוס פעילות בארץ היעד שאינה ארץ המקור של הארגון. באופן כללי האסטרטגיות מתחלקות לשלושה סוגים מרכזיים (כאשר חלק מהם מכיל סוגי משנה): רכישה (Acquisition), מיזוג (Join Venture) והקמת ארגון או מיזם עצמאי מ"אפס" (Greenfield). בחירה באסטרטגיה הנכונה תשפיע באופן קריטי הן על הצלחת ביצוע העסקה בזמן ובעלות שתוכננו והן בהצלחה בשלב האינטגרציה שמתקיים לאחר סגירת העסקה.
בבואו להיכנס למדינה זרה, על הארגון העסקי לבחון ולקחת בחשבון מספר גדול מאד של משתנים, החל ממרחק גיאוגרפי, מצב כלכלי וסוציו אקונומי במדינת היעד, יציבות וסוג השלטון, מגבלות וחסמים רגולטוריים כגון תקנות וחוקים וכן חוקי והגבלות מכס והעברת סחורות ושירותים, מצב השוק מבחינת מתחרים, קיום או ריחוק של משאבי טבע וחומרי גלם הנחוצים לייצור ועוד. אחד הפרמטרים העיקריים שלו השפעה מכרעת על תהליך החדירה והצלחתו ועל סוג האסטרטגיה לחדירה, הינו האפיון התרבותי במדינת היעד.
1 מבוא
2 התרחבות בינלאומית
2.1 סיבות לביצוע התרחבות וחדירה לשווקים חדשים
2.2 קשיים בביצוע התרחבות וחדירה לשווקים זרים
2.3 גורמי כישלון בחדירה לשווקים זרים
2.4 גורמים משפיעים על בחירת אסטרטגיות חדירה
2.5 אסטרטגיות חדירה לשווקים חדשים
3 פער תרבותי לאומי
3.1 הגדרה ותיאור
3.2 מאפייני מדידת תרבות לאומית
3.3 הבדלי תרבות כגורם משפיע בניהול בינלאומי
4 דיון בשאלת המחקר
5 סיכום ומסקנות
5.1 מסקנות עיקריות
5.2 המלצות למנהלים
5.3 טבלת מאמרים מרכזיים
6 ביבליוגרפיה