הכלים למיון עובדים מספקים למעסיק מידע מהימן, תקף ויעיל על המועמד. להערכת כלי מיון יש חמישה ממדים : מהימנות, תוקף, יכולת להכללה, יעילות וחוקיות. ישנם שבעה כלים למיון והם: ביצוע ראיונות, מבחני אמינות, דגימות עבודה, מבחני אישיות, מבחנים קוגניטיביים, מבחני יכולת פיזית ונתונים ביוגרפיים.
כלי המיון בו נעשה שימוש על פי הטקסט הוא מבחנים קוגניטיביים. על פי הטקסט עובדי חברת נטוויז'ן מצוותים למחלקות השונות – טכנית או שירות לקוחות, על פי יכולתם ועל כן כדי לדעת מהי היכולת של כל עובד נדרש לבצע מבחנים קוגניטיביים, שייתנו אינדיקציה ליכולתו של המועמד. מבחנים קוגניטיביים נותנים לנו ידע על היכולת של המועמד ויש להם מהימנות ותוקף גבוה. ניתן לבדוק את היכולות של כל מועמד לפי מה שנדרש לעבודה. על פי הכתוב בטקסט, "עובדי המחלקה הטכנית, נדרשים לעמוד בדרישות ידע במערכות האינטרנט השונות ולעבור בהצלחה מבחן ידע על מנת שיוכלו להתקבל למחלקה".
מטרת תהליך ההדרכה הארגונית: הדרכה ארגונית, מטרתה להקנות לעובדים שיטות של מיומנויות, מושגים, כלים ועמדות אשר יביאו לשיפור בביצוע עבודתם ומתוך כך יביאו לשיפור בתפקוד של הארגון כולו. תהליך ההדרכה הארגונית הוא משהו שחובה על כל עובד לקחת בו חלק כאשר המטרה העיקרית של ביצוע ההדרכה היא להביא להצלחת הארגון. להדרכה ישנה השפעה עקיפה בכך שלעיתים היא משמשת לעובדים זמן להתגבשות ולהכרות. לרוב, הבעיות שצצות בנוגע להדרכה קשורות ליישום של החומר הנלמד. תעשיית ההדרכה בארגונים היא תחום שהתפתח רבות ואף מושקעת בו כמות רבה של כסף. עם זאת, תהליך של הדרכת עובדים אינו מבטיח שהעובדים אכן יחילו את מה שהם למדו על עבודתם. ההדרכה הארגונית מטרתה העיקרית היא להעביר לעובדים ידע שאותו יוכלו ליישם בעבודתם. חלק מהארגונים עדיין מערערים על התשואה שהם מקבלים מהוצאות ההכשרה של עובדיהם. בהקשר של ארגון, למידה היא רק לעיתים נדירות מספיקה על מנת להפוך את ההדרכה ליעילה ((Friedman & Ronen, 406.
תגמול הוא למעשה כל התשלומים הכספיים, הלא כספיים והפסיכולוגיים שארגונים מספקים לעובדים וזאת בתמורה לעבודה שהם מבצעים. השיטה בה נעשה שימוש לפני השינוי היא תגמול אישי לפי הישגים, המתבטא בהעלאה בשכר הבסיס של העובד על ידי זיהוי הבדלים אינדיבידואלים בביצוע ותשלום תוספת שכר על פי הערכת הביצוע. על פי הכתוב בטקסט, התגמול כלל בעבר שכר בסיס וקבלת בונוסים בהתאם לכמות התקלות שנפתרו בזמן נתון ולשביעות רצון הלקוחות. העובדים בעבר קיבלו שכר בסיס וכן קיבלו גם בונוס, כאשר הבונוס נקבע על פי הביצועים שלהם. כל עוד עמדו בזמן שניתן להם לפתרון תקלות וכן פתרו אותן לשביעות רצון הלקוחות, כך עלה השכר שלהם בהתאם.