תופעת השחיקה בעבודה הינה תופעה נרחבת. בישראל כ 57% מהעובדים השכירים, מעידים כי הם חשים תחושות של שחיקה במקום עבודתם. 30 % מהעובדים בישראל מעידים על כוונות לעזוב את מקום עבודתם בעקבות תחושות אלו. תופעת השחיקה בעלת השפעות רבות על העובד ועל הארגון (אלפסי-הנלי, 2016). ככל שתופעה זו מתרחבת, ראוי לבחון אותה לעומק.
אם כן, עבודה עיונית זו עוסקת בקשר שבין לחץ ושחיקה לבין עזיבה מרצון של עובדים. שאלת המחקר הינה: האם קיים קשר בין לחץ, שחיקה של עובדים לבין רצונם לעזוב את מקום עבודתם? אם כן, מטרת מחקר עיוני זה הינה לבדוק את הקשר הנ"ל באמצעות סקירה ספרותית של מחקרים אשר נעשו בנושא בארץ ובעולם. השערתנו הינה כי לחץ ושחיקה בקרב עובדים הינם גורמי סיכון לעזיבה מרצון של עובדים את מקום עבודתם.
התרומה בעיסוק בנושא זה בעלת חשיבות מרובה הן עבור העובדים והן עבור ארגונים וחברות. עובר ארגונים וחברות, עזיבה של עובדים כרוכה בנזקים כלכליים רבים. לכן, מחקרים אשר יבחנו את גורמי הסיכון לעזיבה מרצון של עובדים, יספקו מידע חשוב עבור ארגונים וחברות, לגבי צעדים אותם ניתן לעשות כדי למנוע עזיבה של עובדים מיומנים ובעלי ניסיון וותק. אזרחי ועמיתיו, 2015; אלפסי-הנלי, 2016; כהן, 2012).
ניתוח הקשר שבין לחץ, שחיקה לבין עזיבה מרצון של עובדים את מקום עבודתם, ייעשה בפרק של סקירת הספרות. החלק הראשון בפרק סקירת הספרות יעסוק בקשר שבין לחץ ושחיקה.
מבוא
סקירת ספרות
1.לחץ ושחיקה בעבודה
1.א. הגדרות
1.ב גורמים ללחץ ושחיקה בעבודה
1.ג. השלכות של לחץ ושחיקה בעבודה
2. עזיבה מרצון של עובדים את מקום עבודתם
2.א. סיבות לעזיבה רצונית של עובדים
2.ב. השלכות של עזיבה רצונית של עובדים
2.ג. מניעת עזיבה מרצון של עובדים
3. לחץ, שחיקה ועזיבה מרצון
3.א. לחץ, שחיקה ושביעות רצון בעבודה
3.ב. לחץ, שחיקה ועזיבה מרצון
סיכום ומסקנות
רשימת מקורות