ענף ההיי טק הישראלי נחשב ל"קטר של המשק", המוביל את המשק הישראלי בצמיחה, בייצוא. החל משנות התשעים שמה המדינה דגש על השקעה רבה בתעשיות עתירות יידע, וענף ההיי טק בראשן, במטרה ליצור מקומות עבודה, לקדם את הייצוא ולתרום לחלחול של טכנולוגיות מתקדמות לענפי התעשייה השונים.
עבודה זו עוסקת השפעת מדיניות הממשלה על ההיי טק הישראלי במונחי תוצר, פריון ורווחה חברתית, תוך הצגת תמונת המצב בענף ההיי טק, על הצלחותיו, מגבלותיו והאתגרים עימם הוא מתמודד, לצד מדיניות הממשלה בהשקעותיה בענף ההיי טק במרוצת השנים. העבודה שמה למטרה לבדוק באופן תיאורטי את השפעת מדיניות הממשלה, תוך כדי התבססות על ניתוח עינוי של מאמרים, ניירות מדיניות ונתונים כלכליים שונים שפורסמו בנושא.
בחלקה הראשון של העבודה אסקור באופן תיאורטי את מצב ענף ההיי טק, מדיניות הממשלה ומשמעות השקעותיה בו על מבחינת פריון ומחקר ופיתוח. חלקה השני של העבודה יוקדש לדיון וניסיון לאינטגרציה של הנתונים השונים, בעוד שחלקה האחרון של העבודה יוקדש לסיכום.
1. מתודולוגיה
שאלת מחקר : כיצד משפיעה מדיניות ממשלת ישראל על ההיי טק הישראלי במונחי תוצר, פריון העבודה ורווחה חברתית?
על מנת לבדוק את שאלת המחקר נתבסס על מאמרים רלוונטיים לנושא ועל פרסומים רשמיים של מדינת ישראל בנושא, תוך ניתוחם באופן עיוני.
1. מבוא
2. מתודולוגיה
3. סקירת ספרות
4. דיון
5. סיכום ומסקנות
6. ביבליוגרפיה
7. רשימת תרשימים ואיורים