משחקי מחשב משוחקים על ידי חלקים נרחבים באוכלוסייה למטרות בידור ושעשוע; בנוסף, הם מסייעים בהפגת לחצים. עקב התפתחות הטכנולוגיה, תעשיית המשחקים התפתחה וגדלה, והיא משפיעה רבות על השחקנים. לכן, היא מעוררת סוגיות מוסריות רבות. כתוצאה מכך, עלינו לבדוק ולהכיר כיצד משחקי מחשב משפיעים מבחינה אתית על האנשים המשחקים בהם. הסוגיות האתיות של משחקי מחשב המשפיעות על אנשים רבים כוללות: אלימות, חינוך, תוכן מיני, סטראוטיפים המוצגים בהם, גזענות והתמכרות. עבודה זו תעסוק בבחינת האלימות הקיימת במשחקי מחשב רבים, מתוך נקודת המבט של מוסר ועסקים. כך, העבודה תנסה לבחון מהי האחריות המוסרית המוטלת על מפתחי המשחקים בסוגיה זו, אם אמנם ישנה אחריות שכזו.
לשחקנים המשחקים במשחקי מחשב (ואם הם קטינים, אז להוריהם) יש אחריות להיות מודעים להשפעות השליליות שלהם. עם זאת, תעשיית המשחקים צריכה גם כן לקחת חלק באחריות החברתית. מסיבה זו, גם השחקנים וגם התעשייה צריכים להכיר בסוגיות האתיות הקשורות למשחקי מחשב, ושני הצדדים צריכים לחשוב עליהן. למרות שלמשחקי מחשב יכולים להיות צדדים חיוביים רבים, הם יכולים להשפיע על השחקנים לרעה. ובשנים האחרונות, הולכים ורבים אלו אשר טוענים כי משחקי מחשב ווידאו אלימים תורמים באופן זה או אחר להגברת האלימות ולביצוע פשעים.
פיתוח משחקי מחשב מבוסס על טכנולוגיות חדשות המשתנות במהירות. תוכנם של משחקי המחשב מעלה שאלות אתיות, מוסריות וחברתיות, במיוחד בכל הנוגע להצגתה של אלימות ופעולות נוספות בסצנות המשחק, שעלולות להיתפס כרעות מבחינה מוסרית. הדבר מעלה דילמה לא פשוטה עבור פוליטיקאים, אנשי ציבור ומתכנתים.
מבוא
1. תעשיית משחקי המחשב: תמונת מצב
2. תיאור של משחקי המחשב האלימים
3. הביקורת על משחקי המחשב
השיח הציבורי והאקדמי כנגד השפעותיהם המזיקות של משחקי מחשב אלימים
ביקורת הביקורת: האמנם השד הוא נורא כל כך?
סיכום
4. דיון מוסרי: תחליפי מוסר
השוק כתחליף מוסר
כשל שוק: התמכרות למשחקי מחשב
החוק כתחליף מוסר
5. דיון על בסיס עקרונות
הפילוסופיה של עמנואל קאנט
התועלתנות
6. סיכום
7. רשימת מקורות