בשנים האחרונות חלה עליה משמעותית של שימוש של בני נוער בגלישה ברשתות החברתיות, הן באינטרנט דרך המחשב והן דרך הטלפון הנייד דרך אפליקציות ייעודיות. בני הנוער ייצרו לעצמם מעין בועה אינטרנטית בה הם יכולים לעשות הכול, לדבר עם אנשים שונים מרחבי העולם, לפרסם את מחשבותיהם, לשתף חוויות, ליצור אלבומי תמונות ועוד. מרבית בני הנוער כיום, בישראל כמו גם בעולם כולו, רואים בגלישה ברשתות החברתיות חלק בלתי נפרד מחייהם.
אך לא הכול ורוד בעולם הרשתות החברתיות. בבועה הזו מתגלים גם הצדדים האפלים יותר של חיי הצעירים. אחד מהם הוא התופעה הקשה של התעללות ברשת. להתעללות הזאת יכולות להיות צורות שונות: הפצה של תוכן פוגעני כגון תמונות וסרטונים, כתיבה מעליבה שמופצת בין ילדי הכיתה או מופנית ישירות לנפגע ועוד. התוכן הפוגעני מועבר בכל כלי מקוון אשר עולה על דעתנו: בלוגים, רשתות חברתיות, הודעות, מיילים, וואטסאפ, טלפון סלולרי ועוד. דרך זו של פגיעה באדם אחר דרך הרשת מקנה לתוקף אנונימיות ואף בטחון עצמי גבוה יותר מאחר והוא כותב מאחורי מסך מחשב ולא מדבר/מראה/משמיץ את הנפגע פיזית /פנים אל פנים. במקרים רבים הנפגע כלל לא מודע שהוא אכן עבר התעללות ברשת מאחורי גבו מה שגורם לכך שהוא לא יכול לנסות ולהקטין את נזקיה.
במחקר שנערך בקרב תלמידי חטיבות הביניים בישראל נמצא כי כ-16% מן המשתתפים נפגעו באלימות ברשת וכ-33% היו עדים לאלימות ברשת.
הקדמה
פרק 1 החולשות של תחליפי המוסר
פרק 2 כללי המוסר
פרק 3 הקוד האתי
סיכום
ביבליוגרפיה