אחריות יצרני מזון לתוספות מזיקות לבריאות

מזהה: 7116
מאמר חם

השמנת יתר היא אחת מהבעיות הבריאותיות הגדולות ביותר בעולם בעשורים האחרונים. בהתחלה היתה זו בעיה של המדינות המערביות בלבד, אבל עם השנים הבעיה הזאת הולכת ונהיית נפוצה יותר בעולם, ולמעשה כעת היא מוכרת כמעט בכל מדינות העולם. למעשה, השמנת יתר מוכרת כיום כגורם שעומד ברקע של גורמי המחלה והמוות הנפוצים ביותר בעולם כולו. בעיקר הכוונה היא למחלות לב ולסכרת מסוג 2 (סכרת מבוגרים), אבל לא רק להם. השמנת יתר פוגעת בשורה ארוכה של מנגנונים בגוף, ובינהם גם המערכת החיסונית, והשנה התברר שהיא גם הגורם המוביל בעולם לסיבוכים ממחלת הקורונה.[1]

הגורם העיקרי להשמנת היתר בעולם הוא סוכר. סוכר יכול לבוא בצורות שונות מאד, מסוכר לבן ועד פחמימות מורכבות כמו עמילן שנמצא בתפוחי אדמה או בחיטה. במידה מסוימת, קיים נזק בכל שימוש בפחמימות, אבל לגבי הפחמימות המורכבות יש גם תועלת רבה, והשימוש הרצוי הוא מאוזן. סוכר נקי, לעומת זאת, גם אם יש בו תועלת מסוימת במקרים מסוימים, נחשב כיום כחומר מזיק ביותר, שיש להימנע מהשימוש בו ככל האפשר.[2]

בנוסף לכך, גם חומרים אחרים שנמצאים במזון תורמים להשמנת יתר, והעיקריים בינהם הם שומן רווי ונתרן, שהוא מרכיב של מלח. כל החומרים האלו הם חומרים נחוצים לגוף שמצויים בסוגים רבים של מוצרי מזון באופן טבעי.

 

הקדמה

פרק 1  - סוכר במזון מעובד ובריאות הציבור

פרק 2 – גישות מוסריות

פרק 3 כלים יישומיים

סיכו

ביבליוגרפיה

590.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
קורס:
מוסר ועסקים
תגיות:
מנהל עסקים כללי
שנת הגשה:
2022
מספר מילים:
12634
היקף עמודים:
31
מספר מקורות:
30
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.